Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τους εικονικούς φόρους γιατί απλά ΔΕΝ έχουν

Έρχεται βαριά ήττα της κυβέρνησης στους εικονικούς φόρους. ΑΑναμένεται μεγάλος αριθμός φορολογουμένων να μην δώσει ούτε 'ένα ευρώ γιατί δεν έχει... Για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι να αρνούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση, και μάλιστα μαζικά.

Δεν έχει ξανασυμβεί 6 ημέρες πριν από τη λήξη της επίσημης προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σε σύνολο περίπου 5.800.000 φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν υποβληθεί 2.500.000. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς φαίνεται πως μια παράταση στην προθεσμία υποβολής δεν λύνει το πρόβλημα ούτε της υποβολής αλλά ούτε και της πληρωμής των φόρων.

Ιδφου γιατί: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εισοδηματίες, θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ υψηλότερη φορολογία σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το φαινόμενο αυτό θα είναι πολύ πιο έντονο σε όσους δηλώνουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα. Όλοι αυτο΄λι ΔΕΝ θα πληρώσουν αφού ήδη είναι οφειλέτες σε δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ Τράπεζες κ.α.

Η κυβέρνησηδεν θέλει να πιστέψει πως οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους και καθυστερούν είτε νομίζοντας ότι θα μεταθέσουν για αργότερα και την πληρωμή των φόρων, είτε γιατί δεν έχει πια κανένα νόημα να υποβα΄λλουν δηλώσεις αφού δεν θα πληρώσουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης