Έλεγχοι κατά της αδήλωτης εργασίας από 13 Ιουνίου έως 10 Οκτωβρίου

Η εφαρμογή επιχειρησιακού πλαισίου δράσης, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με την οριστικοποίηση των εστιασμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, κατά το διάστημα 13.6.2014 έως 10.10.2014, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Ιουνίου έως τις 10 Οκτωβρίου, με συγκεκριμένα προγράμματα ελέγχων που ανέλαβαν να καταρτίσουν άμεσα οι προϊστάμενοι όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ.

«Από αύριο Παρασκευή θα είμαστε παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, σε κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση. Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται την παρουσία και την ασφάλεια του υπουργείου Εργασίας δίπλα τους» τόνισε ο κ. Βρούτσης, μετά τη σύσκεψη. 

«Έχουμε πραγματοποιήσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, δύσκολες αλλά απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, που έχουν, πλέον, διαμορφώσει στην αγορά εργασίας ένα ευνοϊκό και λειτουργικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν μπορεί, λοιπόν, να γίνει, πλέον, ανεκτή καμία παραβατική συμπεριφορά από καμία επιχείρηση, από κανέναν εργοδότη, είτε αφορά σε ανασφάλιστη εργασία είτε σε απλήρωτα δεδουλευμένα ή παράνομες υπερωρίες» πρόσθεσε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από in

Δείτε επίσης