565.000 ευρώ δημοπραττήθηκε ένας τόνος στην ψαραγορά του Τόκιο

τόνος Τόκιο  δήμοπρασία

Το ψάρι ζύγιζε 269 κιλά και αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σούσι Ζανμάι.

Πρόκειται για τον πιο ακριβό τόνο στην ιστορία της Ιαπωνίας, μετά το ρεκόρ των 32,49 εκατομμυρίων γεν, που είχαν διατεθεί πέρυσι για ένα τεράστιο ψάρι 342 κιλών, δήλωσε ένας υπεύθυνος της ψαραγοράς.

Ο νικητής της δημοπρασίας Κιγιόσι Κιμούρα δήλωσε πως: 

«Ήθελα να πάρω τον καλύτερο τόνο για να τον φάνε οι γιαπωνέζοι πελάτες και όχι ξένοι»

Στην τιμή αυτή, το κομμάτι του φιλέτου σε σασίμι (ωμό ψάρι) ή σούσι (συνοδευμένο με ξυδάτο ρύζι) θα έπρεπε να διατίθεται για περίπου 5.000 γεν (50 ευρώ) το κομμάτι, όμως ο ιδιοκτήτης του Σούσι Ζανμάι θα το πωλεί στην κανονική τιμή των 418 γεν (4 ευρώ), σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% των ερυθρών τόνων που αλιεύονται στον κόσμο, κυρίως με τη μορφή του σούσι. Όμως ο τόνος ανώτερης ποιότητας εκτιμάται ολοένα και περισσότερο στην Κίνα και η συμμετοχή Κινέζων στις δημοπρασίες ανεβάζει τις τιμές.


Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης