Ο Μπερλουσκόνι κόντρα στην υπερφορολόγηση και την λιτότητα έφτασε ήδη στο 27,2%!

Ο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε με 7% στις δημοσκοπήσεις. Η συνέχεια: 14%, 17%, 22,2%, 25,3% και τώρα 27,2%! Μείωσε μάλιστα την κεντροδεξιά από το 40% στο 33%. Εν ολίγοις το σκηνικό στην Ιταλία αλλάζει αφού η απόσταση Μπερλουσκόνι Κεντροαριστεράς είναι λιγότερη από 6% πια.

Η εικόνα έρχεται να θυμίσει το 2006 όταν ο Μπερλουσκόνι κάλυψε διαφορά δέκα μονάδων και σχεδόν στέρησε στον Ρομάνο Πρόντι μία νίκη που ένα μήνα πριν τις κάλπες θεωρούνταν βέβαιη. Αυτή τη φορά πάντως μοιάζουν ελάχιστες οι πιθανότητες ενός εκλογικού σοκ και μίας πέμπτης πρωθυπουργικής θητείας του Καβαλιέρε.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας SWG για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre «δίνει» συγκεκριμένα στην κεντροαριστερά ποσοστό 33% των Ιταλών, και στην κεντροδεξιά 27,2%. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση, την 11η Ιανουαρίου, τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 34,9% και 25,3%

Ο Μπερλουσκόνι αεικίνητος και δυναμοκός υπόσχεται ανάπτυξη, διακοπή της λιτότητας και φοροελαφρύνσεις ιδιαίτερα στα ακίνητα και τα καύσιμα.

Τέλος άνοδο καταγράφει τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο (του Λαζόπουλου της Ιταλίας!) συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξεως του 16,8%, όπως και το νεοσυσταθέν αριστερό κίνημα του πρώην δικαστικού Αντόνιο Ινγκρόια Επανάσταση Πολιτών, το οποίο φέρεται να εξασφαλίζει ποσοστό 5,4%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης