Μια σπουδαία απόφαση: παύει η ποινική δίωξη για αδικήματα που έχουν ποινές μέχρι ένα χρόνο

άδεια δικαστική αίθουσα

Μια σωστή απόφαση και μια λάθος σκέψη για τον κ. Ρουπακιώτη, υπουργό Δικαιοσύνης. Η σωστή απόφαση είναι εξαιρετική: Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη όσων έχουν διαπράξει μέχρι τώρα αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι ένα έτος, εκτός αν τα αδικήματα αφορούν άρνηση καταβολής διατροφής και καταβολής εργατικών απαιτήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι μέσα στην κρίση, θα ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ. Τα παραπάνω γνωστοποίησε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Και τώρα η λάθος σκέψη: Στην κυβέρνηση συζητούν σοβαρά, οι φορο-οφειλέτες να φυλακίζονται ακόμα και για δυο μήνες ποινής, αν δεν ρυθμίζουν ή δεν εξοφλούν το χρέος..! Πρόκειται για απαράδεκτη σκέψη αν σκεφτεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ γιατί έχουν καταστραφεί, χάνοντας τα πάντα.

Το λογικό είναι να πιέζονται οι έχοντες που χρωστούν και όχι οι κατεστραμένοι. Ο κ. Ρουπακιώτης, ανακοίνωσε ότι το ΣΔΟΕ θα ελέγξει ορισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες περί διάπραξης παραβατικών πράξεων. Το ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων αυξάνεται στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από τις 34,5 που είναι σήμερα.

Ακόμη, με άλλη νομοθετική ρύθμιση, που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το ενέχυρο, προβλέπεται «παράθυρο» για τη μείωση των ποινών των καταχραστών του Δημοσίου, δηλαδή «σπάνε» τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον συμφωνήσουν να επιστρέψουν το σύνολο τω χρημάτων που καταχράστηκαν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης