Σοκαριστική δήλωση Ομπάμα: Δεν στέλνω στρατό κατά του ISIS -Χάρτινοι και μη πειστικοί οι ισχυρισμοί του

Σοκάρει η άποψη του Ομπάμα ότι η αποστολή χερσαίων αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία θα ήταν μια «λάθος» επιλογή, η οποία δεν θα μπορούσε να ξεριζώσει πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος! Την δήλωση έκανε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μιλώντας μετά τη λήξη των εργασιών του G20 στην Τουρκία.

Ο Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι θα ήταν εύκολο να σταλούν αμερικανικά στρατεύματα ώστε να απομακρυνθούν οι τζιχαντιστές από τα προπύργιά τους στη Μοσούλη, τη Ράκα ή το Ραμάντι, τα αποτελέσματα όμως θα είναι «προσωρινά» γιατί δεν θα υπάρχει ένας τοπικός πληθυσμός που να μπορεί να αντισταθεί στην πίεση των εξτρεμιστών.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι στρατηγικές αυτές είναι αποτελεσματικές γιατί οδηγούν στην «μόνιμη κατοχή» αυτών των χωρών, και διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν γίνονταν επιθέσεις που θα είχαν ρίζες έξω από τη Συρία, όπως η Υεμένη, ή η Λιβύη.

Η πρόταση Ομπάμα είναι σταθερά τούτη: να κλιμακωθεί η στρατηγική που έχει ήδη επιλεγεί, με αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, υποστήριξη μετριοπαθών τοπικών δυνάμεων και ανάπτυξη αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σε υποστηρικτικό ρόλο.

Τι "ξεχνά" ο Ομπάμα; Ότι αυτή η στρατηγική μετρά συνεχώς αθώους νεκρούς στη Δύση, χωρίς να φαίνεται πότε, πως και ποιοι θα νικήσουν, τους σκοταδιστές του ISIS.

Επιπλέον δεν είναι καλύτερο να ξεριζώσει τους τζιχαντιστές και αμέσως μετά να ενισχύσει τις τοπικές δυνάμεις ώστε να μην επιτρέψουν την επανεμφάνιση των βαρβάρων;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης