Σίδνεϊ: Θρίλερ με ένοπλο που κρατά ομήρους σε καφετέρια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία , καθώς ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια του Σίδνεϊ.  Το κτίριο είναι περικυκλωμένο και η αστυνομία βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ένοπλο. Αν και δεν υπάρχουν επισήμως πληροφορίες για τον δράστη ή τα αιτήματά του, αναφορές στα ΜΜΕ -σε συνδυασμό με «σημαία» με φράση στα αραβικά στη τζαμαρία της καφετέριας- εντείνουν τον φόβο πως ενδεχομένως να πρόκειται για τζιχαντιστή. 

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Σίπιον, οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αναφορές στα ΜΜΕ, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, υποστηρίζουν πως ο ένοπλος ζητά σημαία της ISIS και να μιλήσει με τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχουν όμως ακόμη επίσημες πληροφορίες για την επικοινωνία του ενόπλου με την αστυνομία.

 

Παράλληλα, αυστραλιανά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι όμηροι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, μετά από υπόδειξη του ενόπλου, μιλώντας για τέσσερις βόμβες -δύο στην καφετέρια και άλλες δύο στη γύρω περιοχή. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές, λέγοντας πως η επικοινωνία με τον ένοπλο δεν γίνεται «βάσει εικασιών».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης