Πόλεμος στην Ουκρανία – Εντατικοποίηση των ρωσικών επιθέσεων εν μέσω συνόδου κορυφής στο Κίεβο

Η σύνοδος κορυφής Ε.Ε.-Ουκρανίας συμπίπτει με την εντατικοποίηση της ρωσικής πίεσης έναντι των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά μέτωπα, καθώς επίσης και στα βορειοανατολικά και νότια.

Ο Σέργκιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο, είπε ότι το κύριο πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι ο αριθμός των στρατευμάτων που μπορεί να αναπτύξει.

«Φέρνουν άντρες από τον στρατό τους και προσπαθούν συστηματικά να βρουν μέρη για να σπάσουν τις άμυνές μας», είπε στο ουκρανικό ραδιόφωνο NV. «Ο στόχος είναι να καταφέρουν, σύμφωνα με τα σχέδια της ηγεσίας, να πάρουν τον έλεγχο όλης της περιοχής του Ντονέτσκ. Αλλά αυτό το σχέδιο παρεμποδίζεται εδώ και αρκετούς μήνες».

Στην Ουάσιγκτον, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης τους επόμενους έξι μήνες θα είναι «απολύτως κρίσιμες» και ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εννοούσε ποτέ τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν δύο επιδρομές στην πόλη Κραματόρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, επιφέροντας απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και ζημιές σε κτίρια, όπως ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ο ουκρανικός στρατός. Ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην πόλη την Τετάρτη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Ουκρανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τέσσερις επιδρομές σε συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων και σε ένα διοικητήριο, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου, εγκαλώντας την καθώς στοχεύει αμάχους, κατηγορίες που η Ρωσία απορρίπτει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης