Ο Τραμπ άλλαξε: Προσλαμβάνει γεράκια και δεν μιλά μόνο ακούει

Ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να βιώνει ένα σοκ. Μετά τα ριάλιτι και την αέναη προσπάθειά του να γίνει γνωστός ακόμα και με αδιανόητες πράξεις (τηλεοπτικά μπουγελώματα, δημόσιες κατινιές κ.λ.π. πάντα μέσα από την τηλεόραση) έχει βρεθεί στη θέση του πλανητάρχη και έχει αιφνιδιαστεί. Η πλάκα έχει τελειώσει, οι υποχρεώσεις του είναι τεράστιες.

Όλα όσα έλεγε πριν τώρα είναι για τα σκουπίδια. Απέναντί του έχει εσωτερικούς και εξωτερικού εχθρούς και η διαχείρισή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Τι κάνει τώρα ο Τραμπ των ριάλιτι; Πρώτον το έχει βουλώσει μόνο ακούει ή λέει καλά λόγια. Δεύτερον παρότι εξελέγη χάρη στις ψήφους λευκών χαμηλόμισθων ψηφοφόρων, οι οποίοι παρασύρθηκαν από το μήνυμά του ότι θα αφουγκρασθεί τη φωνή των ξεχασμένων και αδικημένων Αμερικανών, αυτός ήδη προσλαμβάνει στον Λευκό Οίκο εκπροσώπους των μεγάλων εταιρικών συμφερόντων.

«Η ιδέα ότι ο Τραμπ ήταν ένας υποψήφιος εκτός συστήματος που θα πολεμούσε το κατεστημένο ήταν τα λόγια ενός απατεώνα, όπως αποδεικνύεται από τις επιλογές του αυτές», λέει ο Πίτερ Ουένερ, που εργάσθηκε για τους προέδρους Ρέιγκαν και Τζορτζ Μπους.

Έτσι ο Τζέφρι Αϊζεναχ, σύμβουλος επί σειράν ετών της τηλεπικοινωνιακής Verizon, μεταξύ άλλων εταιρειών, διορίσθηκε επικεφαλής της ομάδας που θα βοηθήσει στην επιλογή στελεχών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών (FCC). Ο λομπίστας Μάικλ Κατανζάρο, πελάτες του οποίου υπήρξαν μεγάλες εταιρείες ενέργειας, ανέλαβε την ομάδα «ενεργειακής αυτονομίας».

Ο Μάικλ Τόρεϊ, λομπίστας, ο οποίος αμείφθηκε με εκατομμύρια δολάρια από εταιρείες αναψυκτικών και γαλακτοκομίας, βοηθάει στην επιλογή στελεχών του υπουργείου Γεωργίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης