Οι ΗΠΑ ανοίγουν όλους τους λογαριασμούς υπηκόων τους (άνω των 50.000 δολαρίων) στον πλανήτη

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των αμερικανών απανταχού στην Γη! Περίπου 77.000 αμερικανικές και ξένες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν συμφωνήσει να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο των ΗΠΑ κατά της φοροδιαφυγής.

Ο εν λόγω νόμος προβλέπει τη φορολογική συμμόρφωση όσων έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό και απαιτεί από τις ξένες τράπεζες, τα επενδυτικά ταμεία και άλλα ιδρύματα να δηλώνουν στην αμερικανική κυβέρνηση τους λογαριασμούς των Αμερικανών πολιτών άνω των 50.000 δολαρίων

Ο νόμος θεσπίσθηκε μετά το σκάνδαλο Αμερικανών που φοροδιέφευγαν μέσω απόρρητων λογαριασμών που είχαν στην Ελβετία. Πολλοί από αυτούς υπέβαλαν αίτημα να πάψουν να είναι... αμερικανοί υπήκοοι!

Όσες ξένες εταιρείες δεν συμμορφώνονται με το νόμο, θα αντιμετωπίζουν ένα φόρο παρακράτησης 30% στα εισοδήματα που έχουν από επενδύσεις στις ΗΠΑ και μπορούν να αποκλεισθούν από τις αμερικανικές κεφαλαιαγορές. 

Ήδη περισσότερες από 500 πολύ μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν συμφωνήσει με την εφαρμογή του νόμου, περιλαμβανομένων της Citibank, της JP Morgan Chase και διάφορων επενδυτικών hedge funds. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης