Μήνυμα Άσαντ τα χημικά στη Συρία

Ποιός έριξε τα χημικά που κόστισαν πάνω από 1.300 νεκρούς στην Συρία; Προφανώς ο Άσαντ. Αυτός έχει "συμφέρον" να θορυβήσει τους αντάρτες (θα σας νικήσω λόγω υπεροπλίας), αλλά και στην γειτονική Τουρκία (μην αναμιχθείτε στα εσωτερικά μου θα "ραντίσω" και εσάς).

Η συριακή αντιπολίτευση πάντως κατηγορεί την κυβέρνηση για την χρήση χημικών όπλων σε προάστια της Δαμασκού, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κάτι που το καθεστώς Άσαντ αρνείται. Από πλευράς της, η Ρωσία έχει διατυπώσει την υπόθεση πως η επίθεση ενδεχομένως να προήλθε από τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να προκαλέσουν διεθνή αντίδραση κατά της κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντάται σήμερα με τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφαλείας για να συζητήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Τέλος η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο περιοδικό Focus, επικρίνει τη Ρωσία και την Κίνα για τη στάση τους στον ΟΗΕ, η οποία εμπόδισε την ψήφιση απόφασης που θα ζητούσε από τη Συρία να επιτρέψει στους επιθεωρητές του οργανισμού να ερευνήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα.

Η Μέρκελ τονίζει ότι «δυστυχώς, η στάση της Ρωσίας και της Κίνας εμπόδισε μια επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα ζητούσε εγγυήσεις για την ελεύθερη πρόσβαση των επιθεωρητών του ΟΗΕ» στις επίμαχες περιοχές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης