Λιβύη: Σφοδρές μάχες στη Βεγγάζη, φεύγουν οι κάτοικοι για να σωθούν

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν κοντά στο λιμάνι της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη όταν ο στρατός, με την υποστήριξη δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, επιτέθηκαν σε ισλαμιστές μαχητές, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης και λιβυκά μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Βεγγάζη, υπακούοντας στη διαταγή του στρατού να εγκαταλείψουν έως το μεσημέρι την περιοχή του λιμένα, όπου σύμφωνα με αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων έχουν οχυρωθεί οι ισλαμιστές, έπειτα από δύο εβδομάδες και πλέον μαχών.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters μετέδωσε ότι είδε να αναπτύσσονται άρματα μάχης και συστοιχίες πυροβολικού στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση προέλασαν στο κέντρο της Βεγγάζης, σύμφωνα με τον λιβυκό ειδησεογραφικό ιστότοπο αλ Ουάσατ, ο οποίος επικαλέστηκε κυβερνητικό αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονόμασε.

Οι δυνάμεις του στρατού έχουν περικυκλώσει στην περιοχή του λιμανιού άνδρες της ισλαμιστικής ομάδας Ασπίδα της Λιβύης.

Οι φόβοι για το ξέσπασμα γενικευμένου εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη εντείνονται, καθώς πληθώρα ένοπλων οργανώσεων στη χώρα εντάσσονται στις δύο κύριες αντίπαλες παρατάξεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης