Οι Βρετανοί γερόλυκοι της ροκ είπαν όχι στην Ολυμπιάδα

Οι γερόλυκοι της βρετανικής ροκ είπαν "όχι" στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Για παράδειγμα ο Ντέιβιντ Μπόουι απέρριψε την πρόταση για συμμετοχή στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το βράδυ της Κυριακής. Ο καλλιτέχνης δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για μία μεγάλη εμφάνιση ενώπιον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά την υφήλιο για να ερμηνεύσει, όπως του προτάθηκε, το τραγούδι του «Heroes».

Οι διοργανωτές του σόου δεν καταφέρουν να αποσπάσουν το «ναι» της τραγουδίστριας Κέιτ Μπους, των Ρόλινγκ Στόουνς και των πρωτοπόρων του πανκ ροκ Sex Pistols για μία σειρά εμφανίσεων που θα συνόψιζαν την ιστορική εξέλιξη της βρετανικής μουσικής.
Μόνον οι Who, δέχτηκαν και έπαιξαν ένα ποτ-πουρί που έκλεισε με το κλασικό τραγούδι τους «My Generation», αλλά και αυτοί αρνήθηκαν να εμφανιστούν, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, δύο φορές. Εμφανίστηκαν κυρίως για λόγους μάρκετινγκ: ξεκινούν περιοδεία στις ΗΠΑ και ήθελαν να την διαφημίσουν έμεσα.
Στο σόου, το οποίο στη Βρετανία παρακολούθησαν 23,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, ξεπερνώντας οριακά τα 27 εκατομμύρια των Βρετανών τηλεθεατών της τελετής έναρξης πριν από δύο εβδομάδες, εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι Elbow, οι Take That και οι Spice Girls.

Ο 65χρονος Μπάουι, ο οποίος βρίσκεται πλέον μόνιμα εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη, απορρίπτει συστηματικά προτάσεις για δημόσιες εμφανίσεις, ενώ έχει να πραγματοποιήσει περιοδεία από το 2004.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης