Ο "Τειρεσίας" είναι καθαρά ιδιωτική εταιρεία που αποσκοπεί στο κέρδος!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την πώληση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, από τον "Τειρεσία". Τις ενστάσεις εκφράζουν στελέχη και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ακόμη και του τραπεζικού κλάδου.

Ωστόσο η αγορά δεν γνωρίζει ότι η Τειρεσίας Α.Ε. είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα! Σε σχετική έρευνα, το 29% θεωρεί ότι πρόκειται για δημόσιο φορέα και το 23% ότι είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ακόμα και από όσους δήλωσαν ότι γνωρίζουν, το 30% αγνοεί ότι οι μέτοχοι της εταιρείας είναι αποκλειστικά Πιστωτικά Ιδρύματα.

Κυρίαρχη εταιρεία είναι η TNS Global (πρώην Taylor Nelson Sofres), η οποία με έδρα το Λονδίνο παρέχει συμβουλές στους τομείς της έρευνας και πληροφοριών αγοράς (market research & information).


Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται σε πάνω από 80 χώρες. Από το 2008, η εταιρεία λειτουργεί ως θυγατρική του βρετανικού ομίλου WPP plc,  ο οποίος και αποτελεί μία από της μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων,  απασχολώντας 162.000 υπαλλήλους σε 110 χώρες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης