Κίνα: 10 νεκροί μετά από φωτιά σε πολυκατοικία στη Σιντζιάνγκ

Φωτιά εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στην Κίνα, στην επαρχία Σιντζιάνγκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη το βράδυ, περί τις 19:40 (τοπική ώρα· στις 13:50 ώρα Ελλάδας).

«Δέκα άνθρωποι απεβίωσαν παρότι τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες», ανέφερε το Νέα Κίνα. «Οι τραυματισμοί άλλων εννέα ανθρώπων δεν θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως διενεργείται έρευνα για να εξιχνιαστούν τα αίτια της φωτιάς.

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές είναι αρκετά συχνές στην Κίνα, εξαιτίας των ανεπαρκών κανόνων πυρασφάλειας και της διαφθοράς αξιωματούχων που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την εφαρμογή τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Ανγιάνγκ, στην επαρχία Χενάν (κεντρικά). Οι αρχές απέδωσαν την τραγωδία σε εσφαλμένο χειρισμό εργαζομένου κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης