Στο Βερολίνο η συγκέντρωση έγινε έξω από το ελληνικό προξενείο στην πλατεία Wittenberg. Δεκάδες Ελλήνων αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν εκεί και διακήρυξαν τη συμπαράστασή τους. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης.
Στο Παρίσι χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, γέμισαν την πλατεία του Τροκαντερό, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης. Οταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις, καθώς και Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous».
Με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: «Είμαστε όλοι Ελληνες ξεμαδημένοι!» ενώ από τα μεγάφωνα αντηχούν τα συνθήματα:«Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό».
Υστερα από ένα δίωρο στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γειτνιάζουν στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία.
Στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή περίπου 300 ατόμων -ελληνικής καταγωγής και μη πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες».
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο «Λίμπερτι Πλάζα» (Ζουκότι Παρκ), στην περιοχή της Γουόλ Στριτ. Στη γεμάτη παλμό συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητές, ομογενείς, Αμερικανοί υποστηρικτές του κινήματος «Occupy Wall Street», καταγγέλλοντας τα μέτρα που «τόσο βίαια και με τη μορφή του κατεπείγοντος επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία», χωρίς να έχουν στόχο «την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο ή την ανάπτυξη».
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, "η απογοήτευση γι' αυτό που πολλοί θεώρησαν μικρή συμμετοχή, ιδαίτερα απο την πλευρά της οργανωμένης ομογένειας, είναι μάλλον ελπιδοφόρα. Ένα ευρύτερο κίνημα το οποίο θα χτίσει επάνω σ΄αυτή την προσπάθεια και κινητοποίηση φαίνεται να έχει ήδη βρει καρποφόρο έδαφος".
Η Κύπρος έδωσε το συμβολικό «παρόν» της, στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.
Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.
«Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές.
Χαρακτήρισαν «επαίσχυντα» τα μέτρα κατά της Ελλάδας και δήλωσαν εξοργισμένοι. Επίσης, τόνισαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών «στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών».
Στο Facebook υπάρχει μία σειρά από σελίδες με θέμα το «Ειμαστε όλοι Ελληνες» και χιλιάδες «likes», ενώ υπάρχουν και ανεξάρτητα ιστολόγια (blog) με το ίδιο θέμα, όπως το jesuisgrec.blogspot.com, όπου συλλέγονται υπογραφές και αναρτώνται απόψεις για την κρίση, την εμπλοκή της Ελλάδας και την αντιμετώπισή της.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», αναφέρει ένα από το κείμενα αυτά.