Αφιέρωμα της Liberation στην Τζουμχουριέτ

Mε συντάκτες και συνεργάτες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ κυκλοφορεί η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν, με αφορμή την έναρξη στην Τουρκία της δίκης 17 δημοσιογράφων της εφημερίδας.
   
«Σε ένδειξη της υποστήριξής μας προς τους αδιάλλακτους της ελευθερίας, η Λιμπερασιόν τους δίνει σήμερα τον λόγο», εξήγησε ο διευθυντής της Λιμπέ, Λοράν Ζοφρέν.
   
Τόλμησαν να πουν ότι «ο σουλτάνος ήταν γυμνός» και βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών.
   
«Ειδική έκδοση: Η Λιμπερασιόν με την Τζουμχουριέτ, μια από τις τελευταίες ανεξάρτητες εφημερίδες, θύμα της αυταρχικής καταστολής της εξουσίας», υπογραμμίζεται στο πρωτοσέλιδο.
   
Στο πεντασέλιδο αφιέρωμα, Τούρκοι αρθρογράφοι, πανεπιστημιακοί συνεργάτες της Τζουμχουριέτ, συγγραφείς και σκιτσογράφοι δίνουν τις δικές τους μαρτυρίες και αναλύσεις για την πορεία της χώρας.

«Μεταμορφωμένος σήμερα σε ισλαμιστή μονάρχη, ο Ερντογάν είναι όλο και πιο απομονωμένος στην κορυφή της εξουσίας. Το περιβάλλον του τον αποκαλεί αποκλειστικά και μόνο "reis" (αρχηγό), δεν τολμά να εκφράσει την παραμικρή κριτική ακόμα και για τις πιο παρανοϊκές καταστάσεις εξαιτίας της φοβίας του μην πέσει θύμα δολοφονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης