Αντίδραση Πούτιν για την ευρω-έρευνα κατά της Gazprom

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη τη διεξαγωγή έρευνας καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η Gazprom, της οποίας το 50% και πλέον ανήκει στο ρωσικό κράτος, παρεμποδίζει την ελεύθερη ροή φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι επιβάλλει άδικες τιμές σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης συνδέοντας το κόστος του αερίου με τις τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο, ο Πούτιν αντέδρασε άμεσα και με δηλώσεις του συνέδεσε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπός της έρευνας είναι να αναγκασθεί η Ρωσία να βοηθήσει την ΕΕ που έχει βυθιστεί σε βαθειά οικονομική κρίση.

"Την προκάλεσαν (την έρευνα) πολλά πράγματα, αλλά κυρίως η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη», υποστήριξε και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θέλει να αναγκάσει τη Gazprom να «επιχορηγήσει» τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, παρέχοντάς τους φυσικό αέριο σε καλή τιμή.

"Η ενωμένη Ευρώπη θέλει να διατηρήσει μια ορισμένη πολιτική επιρροή και θέλει εμείς να πληρώσουμε γι’ αυτό», τόνισε ο Πούτιν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης