Το 17% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς την τεχνολογία

Έξι στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν την τεχνολογία πολύ περισσότερο από ό,τι πριν από δύο χρόνια, και 17% του συνόλου παραδέχονται ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτήν, σύμφωνα με νέα έρευνα της Samsung Electronics.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η στάση των Ελλήνων έναντι της τεχνολογίας είναι πιο θερμή σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρώπη, όπου τα ποσοστά διαμορφώνονται σε είναι 52% και 13% αντίστοιχα.

Περισσότεροι από τους μισούς στους 10.000 ερωτηθέντες σε όλη την Ευρώπη -ανάμεσα τους και η Ελλάδα - είναι ενθουσιασμένοι με τις τελευταίες ψηφιακές τάσεις της τεχνολογίας, όπως το Cloud ή το Internet of Things.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δίνουν «αγώνα δρόμου» για να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας: Η έρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν ττο 72% συχνά προσποιούνται ότι ξέρουν τι σημαίνουν πραγματικά οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 80%.

Η «δύσκολη» τεχνολογική ορολογία οδήγησε το 31% των Ελλήνων στο να μην χρησιμοποιήσει τις πλήρεις δυνατότητες ενός τεχνολογικού προϊόντος του σε σύγκριση με το 23% του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το 39% των Ελλήνων δήλωσε ότι είχε τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο ήταν πιο προηγμένο απ’ ό,τι χρειάζονταν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 43% των Ευρωπαίων. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα, το 11% των Ευρωπαίων αισθάνεται ότι η τεχνολογία τους έχει αφήσει πίσω.

Όσον αφορά στο ποιες εφαρμογές βρίσκουν πιο χρήσιμες οι Ευρωπαίοι, διαπιστώθηκε ότι οι εφαρμογές με χάρτες έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο, με την έννοια ότι έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη - πράγμα που ανέφερε το 66%. Ακολουθούν οι εφαρμογές για τον καιρό (56%) και οι εφαρμογές για την κάμερα του κινητού (51%). Αντίστοιχα, οι ίδιες εφαρμογές ενδιαφέρουν περισσότερο και τους Έλληνες.

Διερευνώντας τη σχέση του Έλληνα με την τεχνολογία, η έρευνα διαπιστώνει ότι το 83% των κατοίκων διαθέτει smartphone και το 53% tablet (οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι είναι 83% και 50% αντίστοιχα).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης