Το μπρόκολο επιβραδύνει την αρθρίτιδα

Εργαστηριακές δοκιμές σε κύτταρα και ποντίκια που πραγματοποίησαν επιστήμονες, έδειξαν ότι η ουσία σουλφοραφάνη, η οποία εντοπίζεται τόσο στο μπρόκολο, όσο και στα λαχανάκια Βρυξελλών και στο λάχανο, «μπλοκάρει» τη δράση ενός ενζύμου-«κλειδί» για την καταστροφή των χόνδρων.

Στην παρούσα φάση, οι ερευνητές έχουν προχωρήσει σε δοκιμές σε 20 ασθενείς με αρθρίτιδα, οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε δύο εβδομάδες σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση χόνδρου.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, έχουν ζητήσει από τους εθελοντές να καταναλώνουν καθημερινά και για δύο εβδομάδες, 100γρ «υπερ»-μπρόκολου, που δημιούργησαν από την διασταύρωση του κοινού μπρόκολου και ενός άγριου είδους από την Σικελία.  Πρόκειται για μια ποικιλία με ενισχυμένες θρεπτικές ουσίες, η κατανάλωση της οποίας πιστεύεται ότι θα έχει πιο δραστικά και άμεσα αποτελέσματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης