Οργάνωση ανάρτησε προκήρυξη στο Διαδίκτυο αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση στη Microsoft Hellas

Microsoft Hellas Μαρούσι

Την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου, ανέλαβε οργάνωση με το όνομα «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη τρεις τουλάχιστον άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες στον πρώτο όροφο του κτιρίου, στην λεωφόρο Κηφισίας 221.

«Εισβάλαμε από την κεντρική είσοδο και πυροδοτήσαμε το παγιδευμένο βαν στο εσωτερικό του κτιρίου, φιλοδωρώντας το με 150 λίτρα βενζίνης. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού. Ήταν μια πράξη πολέμου, ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος» αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο indymedia.

«Το χτύπημα οργανώθηκε ως επείγουσα δράση αλληλεγγύης στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου» προσθέτει η προκήρυξη, αναφερόμενη στην κρατούμενη για την υπόθεση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". «Η Όλγα τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση στη Microsoft συμπλήρωνε 54 μέρες στην απομόνωση εξαιτίας της αμετανόητης άρνησής της να δεχτεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο» συμπληρώνουν οι συντάκτες του κειμένου.

Στην προκήρυξη επίσης εκφράζεται αλληλεγγύη «σε όλους τους μαχητές έγκλειστους εντός των κολαστηρίων», σε «αιχμάλωτους επαναστάτες» και «αναρχικούς συντρόφους», καθώς και «στον αναρχικό Μάριο Λόπεζ που τραυματίστηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε στο Μεξικό, καθώς επίσης και στους αναρχικούς αιχμαλώτους που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επιθέσεις της FAI στην Ιταλία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης