Οι πολιτικοί άφησαν την ακίνητη κρατική περιουσία να λεηλατηθεί αντί να αξιοποιηθεί

Ελλάς το μεγαλείο σου που... τελειωμό δεν έχει! Όπως αποκάλυψε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μετά από ενδελεχή έλεγχο, από τα 81.000 ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου που είναι εγγεγραμμένα σε 30 υποθηκοφυλακεία, τα 28.500 είναι καταπατημένα από ιδιώτες που δεν καταβάλουν για την χρήση τους ούτε ένα ευρώ!

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι από το σύνολο των αναξιοποίητων ακινήτων περίπου 3.500, θα μπορούσαν να απποφέρουν στο Δημόσιο πάνω από 1ο δισ. ευρώ, ενώ συνδυαζόμενα με επενδυτικές ενέργειες πάνω από 18 δισ. ευρώ! Παράλληλα για πάνω από 13.000 ακίνητα δεν έχει προσδιοριστεί η αξία τους. Τέλος 52.000 ακίνητα συνολικής έκτασης 1,5 εκατ. στρεμμάτων δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν στην παρούσα φάση.

Η παραπάνω καταγραφή αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είχε εγκαταλείψει τον δημόσιο πλούτο στο έλεος του Θεού. Το μόνο που ενδιέφερε τους πολιτικούς ήταν να ιδρύουν άχρηστους φορείς και μη αναγκαία τμήματα στον Δημόσιο τομέα για να προσλαμβάνουν ψηφοφόρους τους.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προτείνει ένα μεγάλο μέρος των κρατικών αυτών εκτάσεων να αξιοποιηθεί για την δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών "που έχουν μεγάλο διεθνές και ελληνικό ενδιαφέρον, με μεγάλες αποδόσεις και μικρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Τέλος έχουν καταγρταφεί και 10.000 ειδικά, όπως 600 μικρά ακατοίκητα νησιά, 3.500 ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί σε κοινωφελείς δράσεις κ.α.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης