Οικολόγοι - Πράσινοι: Διημερίδα για «πράσινη στροφή» στη Ναυτιλία

Διημερίδα για «πράσινη στροφή» στη Ναυτιλία

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος διοργανώνει την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιουνίου, διημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Πράσινη Στροφή της Ναυτιλίας, των Λιμανιών και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας - Ακτοπλοϊκές συνδέσεις νησιών».

Στόχος της διημερίδας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Οικολόγων - Πράσινων, είναι «η συμβολή στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πλάνου ανασυγκρότησης και πράσινης αναζωογόνησης των σχετικών κλάδων, αξιοποιώντας την πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και καλές πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες. Στην διημερίδα θα συζητηθεί τόσο το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο όσο και οι πιθανές πηγές και μηχανισμοί χρηματοδότησης για τις αναγκαίες μεταστροφές και εφαρμογές».

Σε δηλώσεις του ο Ν. Χρυσόγελος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία κάποτε απασχολούσε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Για μια σειρά από αιτίες, ο κλάδος αυτός κατέρρευσε και σήμερα χιλιάδες είναι οι άνεργοι. Η στροφή της οικονομίας σε πράσινες καινοτόμες κατευθύνσεις πρέπει και μπορεί να είναι το κύριο εργαλείο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικά χρήσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων».

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων πρόσθεσε ακόμη πως «η ναυτιλία, τα λιμάνια και τα ναυπηγεία είναι τομείς που μπορούν να συμμετάσχουν σε μια πράσινη στροφή της οικονομίας που συνδυάζει την οικονομική δραστηριότητα με την καινοτομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας».

Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (οι ώρες του προγράμματος είναι αυτές των Βρυξελλών). Την Τετάρτη 27/6 (15:00 - 18:00) από το:http://www.livestream.com/ecogreenstv και την Πέμπτη 28/6 (15:00 - 18:30) από το:http://greenmediabox.eu/live/island-transport

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης