Έχουμε αποφασίσει οι Ρομά να είναι για πάντα αμόρφωτοι, κλεφτρόνια και με χαμένες ζωές; - Έμπλεξαν οι αστυνομικοί

Πάλι τα ίδια. Νεαροί Ρομά πρωταγωνιστούν σε κλοπή ΙΧ, σε καταδίωξη από αστυνομικούς και τελικά στον θάνατο ενός. Για πόσο ακόμη τα παιδιά των Ρομά θα είναι εκτός σχολείου και θα θεωρούν κανονικότητα να κλέβουν γέρους, να μπουκάρουν σε σπίτια και να συμπλέκονται με αστυνομικούς; 

Είναι αδιανότηο να ανέχεται η Πολιτεία την αμορφωσιά χιλιάδων παιδιών που έχουν φτάσει να ασχολούνται πλέον μόνο με την παρανομία, ή να ζητιανεύουν στα φανάρια.

Το περιστατικό στο Πέραμα με το κυνηγητό κλεφτών ΙΧ και την επίθεση τους με το όχημα κατά των δικυκλιστών έφερε πυροβολισμούς και τον θάνατο.

Όμως, εκτός από τον νεκρό 20χρονο που προφανως ζούσε εκ γενετής μέσα στην παραβατικότητα, έμπλεξαν τώρα και οι αστυνομικοί. 

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα και στον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει. Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.

Από την αρχική νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά Ηλία Μπογιόκα, ο νεκρός φαίνεται πως έχει περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του. Ολοκληρωμένο συμπέρασμα για τον αριθμό των τραυμάτων και τα αίτια θανάτου του 20χρονου θα προκύψει από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεκρός είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια σε ηλικία 14 ετών για κλοπές. Ο τραυματίας είναι 16 ετών και φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα, μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του τρίτου  ύποπτου για την κλοπή του αυτοκινήτου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης