Όσο όλοι μιλάνε για εκλογές ο Μητσοτάκης απλώς... κυβερνά - (Μπορεί και να βαρέθηκε να διαψεύδει δυο χρόνια τώρα)

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να κάνει εκλογές. Ο σχεδιασμός του ήταν ευθύς εξ αρχής να ολοκληρώσει την τετραετία (μέχρι την Άνοιξη του 2023) διότι πιστεύει ότι αυτό ωφελεί και την χώρα και τον ίδιο. Άλλωστε, πάντα έβλεπε τον χρόνο ως πολύτιμη παράμετρο για να εφαρμόζει την πολιτική του.

- Την χώρα την ωφελεί διότι αντιμετωπίζονται οι κρίσεις, εφαρμόζεται η πολιτική των μειωμένων φόρων, περνούν ένα - ένα τα νομοσχέδια που είχε στο πρόγραμμα της η κυβέρνηση (τελευταίο για την Παιδεία), βελτιώνεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

- Τον ίδιο τον ωφελεί διότι αντίθετα με ότι τον κατηγορεί η αντιπολίτευση, η σωστή διαχείριση όλων των κρίσεων του δίδει ένα ακλόνητο 33% που εύκολα θα γίνει ποσοστό αυτοδυναμίας στην κάλπη.

Ενώ ο ίδιος δεν θέλει εκλογές, όλοι τον κατηγορούν ότι τις σχεδιάζει. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και το ΠΑΣΟΚ να μιλά για εκλογές τους επόμενους μήνες, ενώ 4 τουλάχιστον κόμματα τις βλέπουν σαν εκλογές "για να αποδράσει".

Τώρα πως γίνεται ο κ. Μητσοτάκης που όχι μόνο αντέχει δημοσκοπικά αλλά αυξάνει και πάλι τα ποσοστά του να θέλει να αποδράσει, αυτό είναι θέμα που μόνο η ψυχιατρική μπορεί μας το εξηγήσει. Η ψυχιατρική και το καφενείο που λέγεται πολιτικό σύστημα σε αυτή την δύσμοιρη χώρα.

Ωστόσο βλέπω ξαφνικά τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείπει τις αναφορές του στις εκλογές. Τις έχει διαψεύσει εκατοντάδες φορές αλλά τώρα σταμάτησε να μιλά γι αυτές. Οι... αναλυτές λένε ότι αυτό είναι απόδειξη ότι τις σκέφτεται και μάλλον θα τις ανακοινώσει μετά τις 15 Αυγούστου.

Εγώ υποθέτω κάτι άλλο... χειρότερο. Ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι την Άνοιξη αφήνοντας αντιπολίτευση και ΜΜΕ να μιλάνε για πρόωρες εκλογές που δεν θα... γίνονται.

Θα έχει μεγάλη πλάκα αν πράγματι όλοι μιλούν για εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο να συνεχίζει να κυβερνά. 

Στο μεταξύ πώς θα γίνουν διπλές εκλογές με τον Ερντογάν να απειλεί αλλά και να μην βγαινουν οι ημερομηνίες; Αν γίνουν 2 Οκτωβρίου οι επόμενες πάνε 28η Οκτωβρίου (τριήμερο). Αν πάνε αργότερα έχουμε Χριστούγεννα! 

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης