Βρετανία: «Προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας της κηδείας του βασιλιά Καρόλου του Τρίτου, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κωδική ονομασία «Menai Bridge» αναφέρεται σε μια γέφυρα που συνδέει το νησί Ανγκλισέι στην Ουαλία με την ηπειρωτική χώρα, καθώς ο Κάρολος για όλη σχεδόν τη ζωή του ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

Αν και οι φήμες στη Βρετανία φουντώνουν ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, που τον περασμένο Φεβρουάριο διαγνώσθηκε με καρκίνο, θεωρείται  απολύτως φυσιολογικό τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να σχεδιάζουν την τελετή της κηδείας του βασιλιά πολύ εκ των προτέρων και μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: Το έγγραφο εκατοντάδων σελίδων δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, αμέσως μετά την κηδεία της Ελισάβετ Β’. Η κηδεία της Ελισάβετ είχε την κωδική ονομασία «Γέφυρα του Λονδίνου» και η προετοιμασία της ήταν έτοιμη να ξεκινήσει δεκαετίες πριν από τον θάνατό της. «Τα σχέδια για την προετοιμασία της κηδείας έχουν ανανεωθεί και διατηρούνται επικαιροποιημένα. Δεν είναι περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Αλλά αυτή την περίοδο ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό το σχέδιο», δήλωσε στη Daily Beast ένας πρώην υπάλληλος του Μπάκιγχαμ που διατηρεί επαφές με ανθρώπους που εργάζονται στο παλάτι.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει εμφανιστεί επισήμως δημόσια από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά προσπάθησε έκτοτε να βρει μια δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να φροντίζει τον εαυτό του, να ξεκουράζεται και να μην εκτίθεται σε πιθανές μολύνσεις. Τον περασμένο μήνα πάντως ο Κάρολος θέλησε να παρακολουθήσει την πασχαλινή λειτουργία στο κάστρο του Ουίνδσορ και στη συνέχεια, σύμφωνα με την παράδοση, έσφιξε τα χέρια και αντάλλαξε λίγα λόγια με τον πολύ κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία. Οι συνεργάτες του βασιλιά λένε πάντως πως «ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται».

Το επόμενο επίσημο ραντεβού του Καρόλου Γ’ είναι στις 15 Ιουνίου για την τελετή «Trooping the Color», τους εορτασμούς για τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά. Η απουσία του θα πυροδοτούσε καταιγισμό φημών. Εάν ο Κάρολος Γ’ είναι παρών, ωστόσο, η εμφάνισή του και κάθε έκφραση και χειρονομία του θα εξεταστούν, «για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την κατάσταση της υγείας του».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης