Χαμένη στην μετάφραση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει "ξεχάσει" σπουδαίες δεσμεύσεις της αν και δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας έναν πολυμέτωπο αγώνα μέσα και έξω από τη χώρα, έχει "ξεχάσει" σημαντικές δεσμεύσεις της που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δημοσιονομικό κόστος και θα μπορούσαν να ανακουφίσουν ευεργετικά ανθρώπους που υποφέρουν.

Τόσο σε επίπεδο ηγεσίας (ομάδα Τσίπρα), όσο και σε επίπεδο υπουργών, κόμματος και βουλευτών, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά μόνο η εξουθενωτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Έχοντας πλήρως αποπροσανατολιστεί, χάνουν την ευκαιρία να παρθούν επιτέλους μέτρα ανακούφισης στα οποία συμφωνεί όλη η Βουλή!

Ιδού μερικά μόνο παραδείγματα που κυριολεκτικά "φωνάζουν":

1. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ αν δεν υπάρχει δόλος για την οφειλή τους. Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος έχει καταγγείλλει ως βάναυση και αντισυνταγματική την ποινικοποίηση της καταστροφής των ανθρώπων. Ο πρώην υπουργός κ. Μαυραγάνης επίσης, ανήγγειλλε πέρυσι ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο ώστε στις ποινικές δίκες να ΑΘΩΟΝΟΝΤΑΙ όσοι έχουν οφειλές χωρίς δόλο.

Το παραπάνω μέτρο δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Κι όμως: Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα δικαστήρια άνθρωποι υποφέρουν για οφειλές που τις δημιούργησε η κρίση, πολλοί κρύβονται γιατί δεν έχουν να εξαγοράσουν τις ποινές τους, τα πινάκια των δικαστηρίων είναι γεμάτα από αθώους που καθημερινά καταδικάζονται αντισυνταγματικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "ξεχάσει" εντελώς το θέμα αυτό... Το εγκατέλειψε;

2. ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. Η εξαγγελία της αρμοδίας υπουργού κυρίας Βαλαβάνη, να ισχύει για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ, είναι αδιανόητη, εξοργιστική και θυμίζει τις κακές στιγμές της προηγούμενης αυταρχικής και απάνθρωπης κυβέρνησης. Το 20μηνο αυτόφωρο είναι αντισυνταγματικό, βάρβαρο, δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα πέραν του να σπείρει τον τρόμο και πρέπει να καταργηθεί ολοσχερώς.

Η αντισυνταγματικότητα έχει καταγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, στελέχη της ΝΔ (Ν. Κακλαμάνης), δικηγορικούς συλλόγους κ.α. Αφορά δε και μικρά χρέη αφού μια αρχική οφειλή 15-20.000 ευρώ πολύ γρήγορα, με πρόστιμα και τόκους ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε διώκτη ανθρώπων παρανομώντας; Επιπλέον τι νόημα έχει να συλλαμβάνεις ανθρώπους απλά για να οριστεί η δικάσιμος... ένα χρόνο μετά;

3. ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΑ ΧΡΕΗ. Η κυρία Βαλαβάνη δηλώνει ότι από τα 76 δισ. ευρώ που εμφανίζονται ως οφειλές προς το Δημόσιο μόνο 9 δισ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν. Ένα μεγάλο μέρος δεν είχει χρέη πτωχευμένων εταιρειών και φυσικών προσώπων.

Σήμερα πάνω από 100.000 Έλληνες έχουν πτωχεύσει και ενώ οι υποθέσεις τους έχουν ολοκληρωθεί και δικαστικά και φορολογικά (δεν έχουν περιουσία, εισοδήματα κ.λπ.), επειδή χρωστούν στο Δημόσιο τους έχουν από την δεκαετία του 80 στις λίστες οφειλετών! Μάλιστα τα εικονικά αυτά χρέη... τοκίζονται!

Τι εμποδίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει αυτά τα εικονικά χρέη (το ζητούσε επίμονα και η... τρόικα!) και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους 100.000 και πλέον πτωχευμένους-ομήρους ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν,όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Το δημοσιονομικό κόστος είναι μηδέν ενώ η επαναδραστηριοπίηση των πτωχών θα αποφέρει και έσοδα (τώρα κινούνται αναγκαστικά στην παραοικονομία).

4. ΔΙΑΦΟΡΑ. Δικαστικά παράβολα (να μειωθούν ακόμα και 90%), πληρωμές και πέραν των 100 δόσεων με βάση το πραγματικό σου εισόδημα, δεκάδες είναι τα μέτρα ανακούφισης που μπορεί να πάρει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος.

Κι όμως. Σχεδόν όλα έχουν ξεχαστεί, η κυβέρνηση μοιάζει να κινείται σε ένα περιβάλλον σύγχισης που το καθορίζουν οι συζητήσεις με τους δανειστές και τα τηλεπαράθυρα. Η ουσία έχει χαθεί, μοιάζει να ζούμε εκ νέου την προηγούμενη περίοδο όπου η ανθρωπιστική κρίση αντιμετωπιζόταν στα λόγια.

         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης