Την 25η Ιουνίου θα έχουμε την τελική απόφαση των Ελλήνων

Η πρώτη αφορά απλή αναλογική ήταν ένα φιάσκο. Γνωρίζαμε ότι στην Ελλάδα όποτε επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί, είχαμε αποσάθρωση των πάντων. Γνωρίζαμε ότι δεν την θέλουν ούτε τα μικρά κόμματα που προτιμούν να πορεύονται αυτοτελώς σαν μαγαζάκια παρά να υποταχθούν σε έναν μεγαλύτερο.

Όπως σας έχω ξαναγράψει αυτή φυσικά δεν είναι απλή αναλογική όταν υπάρχει όριο εισόδου 3%. Τρία κόμματα που πήραν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, έμειναν απεξω για 3.000 ψήφους το κάθε ενα. Που είναι η απλή αναλογική; Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε αυτόν τον εκλογικό νόμο - έκτρωμα για να δυσκολέψει τον πρώτο και να εκμεταλευτεί ψηφοθηρικα το χαος που θα επιφέρει.

Έτσι εξηγείται ότι ποτέ δεν θέλησε να συνεργαστεί με άλλα κόμματα για να συγκυβερνήσει (αυτό γίνεται μήνες πριν τις εκλογές) ή ότι επινοούσε διάφορα σενάρια πάντα με ιδιοτέλεια (όχι κυβέρνηση ηττημενων, ναι σε κυβέρνηση ανοχής, ειδικού σκοπού κ.α.). Μόνιμος σκοπός να πάρει ψήφους από όλους τους άλλους.

Με την απλή αναλογική - έστω αυτή του 3% - εντελώς αναξιοποίητη, είχαμε αναπόφευκτα το απίστευτο να μπουν μόνο 5 κόμματα στη Βουλή και το πρώτο κόμμα να πάρει 41%! Προσπαθώ τώρα  να καταλάβω τι εννοεί οι ποιητής όταν (μας) λέει ότι "πρέπει να αποτρέψουμε την ύπαρξη ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου πρωθυπουργού".

Πώς θα γίνει αυτό; Με το να πέσει κάτω από το 38% στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και να μην έχει αυτοδυναμία; Και τότε ποιος θα κυβερνήσει την χώρα με δεδομένο ότι συνεργασίες δεν υπήρξαν ούτε με την απλή αναλογική. Βάλτε σε κάθε κόμμα τα ποσοστά με το χέρι, όσο θέλετε. Στο τέλος υπάρχει το ερώτημα: Πώς θα κυβερνηθεί σήμερα η Ελλάδα αν δεν υπάρχει ένα κόμμα με αυτοδυναμία; Όποιος έχει απάντηση ας την πει.

Θεωρώ ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είναι οι πραγματικές. Αυτές που θα καθορίσουν τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις. Πιστέυω ότι οι πολίτες γνωριζοντας ότι θα ξαναψήφιζαν, είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πως θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν, ή ακόμη και να αποφασίσουν τελεσίδικα τι πρέπει να ψηφίζουν.

Συνεπώς, ότι καταγραφεί σε αυτές τις εκλογές, θα ειναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που θα πρέπει να την λάβουν όλοι σοβαρά υπόψιν.

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης