Στα νησιά μας έχει χαθεί η λογική;

Η κατάσταση στα νησιά του βόρειου Αιγαίου έχει ξεφύγει. Δεν έχω αντιληφθεί πως οι τοπικές κοινωνίες πέρασαν από την ανοχή απάνθρωπων συνθηκών τύπου Μόριας σε γενική εξέγερση με αίτημα "ούτε έναν". Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω πως δεν προτείνουν τίποτε παρά μόνον "πάρτε τους στην υπόλοιπη Ελλάδα".

Οι εξεγερμένοι στα νησιά δεν απαντούν επίσης σε δυο σημαντικά ερωτήματα:

α) Αν ΟΛΟΙ στέλνονται στην ενδοχώρα τότε οι δουλέμποροι θα φέρνουν μετανάστες και από άλλους... Γαλαξιες πουλώντας αυτή την προώθηση σαν οριστική είσοδο στην δυτική Ευρώπη. Θα ανοίξουν οι δουλειές τους.

β) Τι θα γίνει με όσους αποδεικνύονται μετανάστες αλλά επειδή έχουν προωθηθεί στην ενδοχώρα δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία; Θα πρέπει να μείνουν Ελλάδα.

Με λίγα λόγια οι νησιώτες αδιαφορούν αν ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ οι προσελεύσεις και τους αρκεί να στέλνονται όσοι έρχονται κατά χιλιάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό φυσικά δεν συνιστά λύση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει μια λογική που πρακτικά έχει βάση: ΟΛΟΙ θα αξιολογούνται όσο πιο γρήγορα γίνεται στα νησιά. Όσοι  δικαιούνται άσυλο θα στέλνονται στην Ευρώπη, όσοι δεν δικαιούνται θα επιστρέφουν, στην Τουρκία, άρα τα νησιά θα αποφορτίζονται συνεχώς. Το μυστικό της επιτυχίας θα είναι να εξετάζονται ΑΜΕΣΩΣ όλα τα αιτήματα.

Η πρόταση της κυβέρνησης επιλύει και το χάος των καταυλισμών που είναι πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας αφού η όλη διαδικασία, θα γίνεται σε οργανωμένες, καθαρές και λειτουργικές δομές και με καταγεγραμμένους τους μετανάστες που τώρα τους ψάχνουν να τους δώσουν το απορριπτικό έγγραφο και δεν τους βρίσκουν.

Ο πρωθυπουργός προσωπικά φαίνεται να ειναι η διέξοδος ώστε να υπάρξει συνεννόηση και κυρίως να καταλάβουν οι νησιώτες τι μεθοδεύεται. (Με την αντιπολίτευση μην ασχοληθείτε. Αυτοί παρέδωσαν ένα χάος και καταγγέλλουν ότι σε επτά μήνες δεν διορθώθηκε).

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης