Η κούραση θα καθορίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η κόπωση νικά τους αγρότες. Μετά από 40 ημέρες στους δρόμους διαμορφώνεται μια πρόταση, να αποχωρήσουν το Σάββατο, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί, και να είναι σε επιφυλακή έτσι ώστε να επιστρέψουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όταν η κυβέρνηση πάει να φέρει το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές προτάσεις είναι όμως κουρασμένοι και σκέφτονται μια μικρή ανακωχή έως ότου επανέλθουν. Σημειώνοιυμε ότι όπως είχε γράψει το molonotiu.gr η κυβέρνηση είχε ως τακτική ακριβώς αυτή: Να αφήσει τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ της, δίνοντας στους αγρότες ψυχία για άλλοθι.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι μπορεί οι αγροτικές κινητοποιήσεις να μη σταματήσουν εντελώς, ωστόσο εάν όντως επιβεβαιωθεί η αίσθηση που έχει διαμορφωθεί ότι θα αποσυρθούν τα μπλόκα από τις εθνικές οδούς, θα έχει κλείσει ένα από τα μεγάλα μέτωπα με τα οποία είναι αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση και θα αρχίσει να επανέρχεται σε συνθήκες ομαλότητας η οικονομική δραστηριότητα που έχει πληγεί από τους αποκλεισμούς.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι ακόμα και οι αγρότες σε ορισμένα μπλόκα, που μέχρι χθες εμφανίζονταν ανυποχώρητοι, εάν δουν ότι αποκλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, θα μεταβάλουν και αυτοί τη στάση τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης