Ο 20χρονος Ρομά δεν είχε ζωή για να του την αφαιρέσεις

Ποιος πυροβόλησε τον 20χρονο Ρομά αφαιρώντας του την ζωή; Κάποιος αστυνομικός; Όχι. Ο 20χρονος ήταν ήδη ένας ζωντανός - νεκρός από την στιγμή που γεννήθηκε. Οι γονείς του τον έβαλαν στα φανάρια ή στους δρόμους να ζητιανεύει.

Σχολείο δεν πήγε ποτέ ώστε στα 20 του αντί να κλέβει αυτοκίνητα να σπουδάζει. Μπορούσε να συνεννοηθεί με 300-400 λέξεις ήταν αρκετές. Και μετά τα 16 του έγινε ανεξάρτητος. Έκλεβε από μόνος του μαζί με συνομήλικους του γριές, πιτσιρικάδες έξω από σχολεία, έσπαγε βιτρίνες κλειστών μαγαζιών, έκλεβε αυτοκίνητα. 

Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο του; Οι αμόρφωτοι και άξεστοι γονείς του που και αυτοί μπορεί να ξεκίνησαν από τα φανάρια και τα πεζοδρόμια; Όχι. Ηθικοί αυτουργοί είναι ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα στη χώρα που έχουν ξεμπερδέψει με τους Ρομά δίνοντας του επιδόματα, πιθανόν ζητώντας τους κάθε τόσο και την μαζική τους ψήφο.

Έχει υποβάλλει ποτέ ένα κόμμα μια πρόταση στη Βουλή για την υποχρεωτική εκπαίδευση των Ρομά, ώστε να μην κυκλοφορούν ξυπόλητοι και βρώμικοι στους δρόμους με το χέρι απλωμένο, αλλά να είναι σε ένα σχολείο μαθαίνοντας τα της αληθινής ζωής; Ποτέ. Μήπως οι θλιβεροί συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ; Ούτε.

Μήπως σχεδιάστηκε κάτι στο Υπουργείο Παιδείας; Δεν το έχουν σκεφτεί. Μήπως έστω ένας από τους 300 της Βουλής, ευαίσθητος, ανθρώπινος, ανήσυχος, κατάθεσε κάποια ερώτηση; Όχι φυσικά. Εδώ έχουμε τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις.

Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν; Η αλήθεια είναι ΤΡΙΠΛΗ και τρομακτική: 

- Πρώτον μια εκτεταμένη παραβατικότητα που οφείλεται αποκλειστικά στου Ρομά και δεν αντιμετωπίζεται. Η κοινωνία και το κράτος είναι θεατές. Οι πολίτες θύματα ακόμα και με την απώλεια δεκάδων ζωών. Θυμίζω τον Τούρκο οδηγό που κοιμόταν σε παρκινκ και τον σκότωσαν ανήλικοι για να τον ληστέψουν. 

- Δεύτερον οι ίδιοι οι Ρομά. Τους έχουμε καταδικάσει να επιβιώνουν μέσα από από την πνευματική τους καθυστέρηση. Μιλάμε για ανθρώπινα ζόμπι ανίκανα να αξιολογήσουν τα σπουδαία της ζωής. ποτέ δεν θα την ζήσουν όπως ένας κανονικός άνθρωπος.

- Τρίτον το πολιτικό σύστημα. Ντρέπομαι για την φοβερή ανικανότητα να δουν ένα πρόβλημα και να το λύσουν. Σε τι να ελπίζουμε από τους φτηνούς του λαϊκισμού και της ανεπάρκειας; Αυτοί δεν μπορούν ούτε να στείλουν στο σχολείο τους νεαρούς Ρομά ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ.

Αφήστε λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης τους Ρομά στα σκουπίδια της ζωής. Αμόρφωτους, ζώα χωρίς βούληση, να επιβιώνουν με το ένστικτο, δέρνοντας γριές και παιδάκια. Ο 20χρόνος που έχασε τη ζωή του σιγά τώρα. Λες και είχε ζωή;

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης