Ο Ερντογάν θα πιέσει κι άλλο - Ποιο είναι το κλειδί να αντιμετωπιστεί

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά με σπουδαίες κινήσεις στην αντιμετώπιση της επίθεσης Ερντογάν κατά της χώρας. Οι εικόνες με τον πρωθυπουργό να συνομιλεί με κατοίκους της Θράκης, με στρατιώτες μας αστυνομικούς, πυροσβέστες κ.α αλλά και η περιήγηση της ηγεσίας της ΕΕ στα σύνορα για να καταλάβουν τι ακριβώς κάνει ο Ερντογάν, ήσαν μεγάλης εθνικής σημασίας.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, ήδη υπάρχουν και τακτικές που οδηγούν στην ολοκληρωτικά αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης. Αυτές είναι: 

- Η δρακόντεια φύλαξη και των θαλάσσιων συνόρων με μεγαλύτερες δυνάμεις και εντολές για έντονη αποθάρρυνση της τακτικής των φουσκωτών.

- Οι άμεσες προφυλακίσεις, με ποινές 3 και 4 ετών, όσων εισέρχονται στα ελληνικά εδάφη. 

- Η μαζική επιστροφή μεταναστών απευθείας στις χώρες τους με συνοπτικές διαδικασίες (ακόμα και για όσους καταφθάνουν στα νησιά).

- Το μήνυμα προς ΗΠΑ και ΕΕ ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μια χώρα θεατής στην περιοχή αλλά μια χώρα που μπορεί να δίδει λύσεις και να την υπολογίζει θετικά κάθε υπερδύναμη.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αποδεχθεί την βαριά ήττα του στον Έβρο. Θα αυξήσει τις πιέσεις του εναντίον της Ελλάδας με τους παρακάτω τρόπους: 

α) Θα στήσει στον Έβρο μεγάλο καταυλισμό δεκάδων χιλιάδων μεταναστών ώστε να έχει την Ελλάδα συνεχώς σε ένταση.

β) Θα στοχεύσει σε μικρότερα νησιά (π.χ. Καστελόριζο) ώστε να τα "μπουκώσει" διαλύοντας τις κοινωνικές του λειτουργίες.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα οφείλει να ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ την ΕΕ για τις επερχόμενες εξελίξεις ώστε η φύλαξη να επεκταθεί παντού, ενώ θα πρέπει να οργανωθεί μαζί τους μια τεράστια μηχανή ΑΜΕΣΗΣ επιστροφής τους. Αυτό είναι το κλειδί.

Τέλος έχει γίνει φανερό ότι ο Ερντογάν ζητά χρήματα της ΕΕ για να χτίσει πόλεις μεταναστών σε συριακό έδαφος (ελέυθερη ζώνη τη λέει), και η ΕΕ σκέφτεται σοβαρά να τον χρηματοδοτήσει για να ησυχάσει (ήδη το είπε η Μερκελ). Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πορεύεται ΜΟΝΗ αλλά θα μπορεί να κερδίζει πολλά αν συνεχίσει να φυλά τα σύνορά της. Η Ευρώπη θα στηρίξει ότι και αν κάνει με τον Ερντογάν.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης