Οι συμμορίες ανηλίκων στα Σεπόλια και οι αδερφοί Αντετοκούνμπο

Πληθαίνουν τα περιστατικά τυφλής βίας από ανήλικους που συγκροτούν συμμορίες και κλέβουν συνομήλικούς τους αλλά και τους δέρνουν από... ευχαρίστηση. Τελευταίο κρούσμα μια ομάδα με αρχηγούς Αλβανό, Ρουμάνο και Έλληνα ηλικίας 17, 16 και 15 χρόνων, που δρούσαν στα Σεπόλια.

Χτυπούσαν και έκλεβαν, βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους, είχαν μαχαίρια, λοστάρια και σιδερογροθιές. Στο τέλος μαχαίρωσαν ένα παιδί στον πνεύμονα που κατέληξε στο νοσοκομείο. Ένα άλλο παιδί ενώ το έδερναν φώναζε: "Τι έχω κάνει;"
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ συνελήφθησαν εξακολουθούν να το παίζουν σκληροί και αμετανόητοι. Δεν μιλούν, ζήτησαν μόνο δικηγόρο.

Οι οικογένειες τους έπεσαν από τα σύννεφα. Εργαζόμενοι γονείς που δεν είχαν καταλάβει τίποτε. Η οικογένεια του 15χρονου Έλληνα μάλιστα, αναζήτησε τρία θύματα του γιού για να τους αγοράσει κινητά τηλέφωνα, που τους έκλεψε.

Στους ίδιους δρόμους που η συμμορία των ανήλικων έδερνε ανύποπτα παιδιά, λίγα χρόνια πριν, κυκλοφορούσαν τρία αδύνατα ψιλόλιγνα παιδιά που πουλούσαν γυαλιά και CD για να επιβιώσουν. Οι αδερφοί Αντετοκούνμπο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρνιόταν να κεραστεί ένα σάντουιτς από συμπαίκτες του στον Φιλαθλητικό αν και όλοι έβλεπαν ότι δεν έβγαζε την προπόνηση από την πείνα.

Τα παιδιά αυτά δεν επέλεξαν ποτέ την βία και την παρανομία. Έδωσαν τη μάχη της μόρφωσης τους - πήγαν κανονικά στο ελληνικό σχολείο, ο Γιάννης έγινε και σημαιοφόρος - και δούλεψαν απίστευτα σκληρά για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Έγιναν διάσημοι και πάμπλουτοι, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να είναι ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. Επιστρέφουν κάθε χρόνο στα Σεπόλια, όπου έφεραν και το κύπελλο του ΝΒΑ, χρηματοδοτούν καμπ και γήπεδα για να αθλούνται οι ανήλικοι, χρηματοδοτούν δράσεις.

Ντρέπομαι να συγκρίνω τους τρεις Αντετοκούνμπο με τα τρία ανήλικα των μαχαιρωμάτων και της τυφλής βίας. Τι να συγκρίνω; Το μόνο που μπορεί να εξηγήσει το μεταξύ τους χάος είναι ότι κάποιοι γεννιόνται με γονίδια εγκληματία και κάποιοι με γονίδια αρετής. Αλλά αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό

Πάντα υπάρχει ο τρόπος να σώσεις ένα παιδί. Θα σώσουν τα μικρά των Σεπολίων και όπου αλλού που εγκληματούν χωρίς λόγο

                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης