Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους τερμάτισαν την περίοδο της μεταπολίτευσης και άνοιξαν μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου

Κανένας, ούτε ο θριαμβευτής των εκλογών Κυριάκος Μητσοτακης δεν μπορούσε να προβλέψει τη νίκη της ΝΔ με 20% διαφορά. Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν είχαμε κυβέρνηση να κερδίζει για δεύτερη φορά αυξάνοντας τα ποσοστά της. Και ποτέ δεν είχαμε να συντρίβεται τόσο η αντιπολίτευση ώστε να είναι πίσω με τα μισά ποσοστά της κυβέρνησης.

Την άποψη μου την ξέρετε. Από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα, Μητσοτάκης και ΝΔ είναι μακράν πρώτοι στις πάνω από 400 δημοσκοπήσεις και κερδίζουν όλες τις εκλογές. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

α) Γιατί ο Μητσοτάκης είναι απόλυτα ειλικρινής προς τους πολίτες, παράγει έργο, έχει σχεδιασμούς, δεν είναι παλαιοκομματικός.

β) Γιατί ο Τσίπρας ξέρει μονο την τοξικότητα, την λάσπη, τα ψεύδη, δεν έχει σχέδια για τίποτε. Νομίζει ότι με τσιτάτα, αριστερόστροφους λόγους και με το επιχείρημα ότι πάντα φταίνε οι άλλοι, μπορεί και να πορεύεται και να κερδίζει. Να πορεύεται θα το συνεχίσει δεν θα παραιτηθεί (παντα φταίνε οι άλλοι). Να κερδίζει δεν θα το ξαναζησει ποτέ.

Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα που κανεις δεν μπορούσε να προβλέψει έχει μια βαθιά ερμηνεία. Υπήρχε μια βουβαμαρα στην κοινωνία που δεν ερμηνευόταν εύκολα. Έρχεται πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα μπουν πολλά μικρά κόμματα λόγω της απλής αναλογικής; Θα είναι τα δυο μεγάλα κόμματα κοντά - κοντά; 

Η απάντηση είναι τρομερή. Η ελληνική κοινωνία ΕΚΛΕΙΣΕ στην κάλπη οριστικά την πόρτα στην φαύλη περίοδο της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, όπου η ψήφος είχε εδώ και 40 χρόνια μόνο ιδεολογικα χαρακτηριστικά, ψεύτικα συνθήματα, τοξικότητα.

Τώρα η ελληνική κοινωνία, με την ψήφο της ανοίγει με ΝΕΑ σελίδα στην πολιτική ζώη της χώρας, απαιτώντας μια ευρωπαίκή κανονικότητα. Θέλει διαχείριση, θέλει αποτελέσματα, θέλει συνεννοήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολίτες τιμώρησαν ακόμα και την τοξικότητα του Βαρουφάκη  που εκπροσωπούσε και αυτός τον παλαιοκομματισμό της μεταπολίτευσης.

Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς πρέπει να αντιληφθούν ότι η περίοδος της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ έληξε με απόφαση των Ελλήνων πολιτών. Αν συνεχισουν παλαιοκομματικά θα απομονωθούν κι άλλο. 

                                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης