Ξεκίνησε η δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ - Που οφείλεται

Υπάρχουν τρεις αιτίες που περιόρισαν δημοσκοπικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μια αιτία από την οποία άρχισε να ανακάμπτει. Οι τρεις αιτίες που η ΝΔ έφτασε να έχει μονοψήφιο ποσοστό διαφοράς μετά τις πυρκαγιές (9%, χωρίς η αντιπολίτευση να εισπράττει τίποτε) ήταν: 

- Το σφάλμα Μητσοτάκη να αναλάβει ανύπαρκτες ευθύνες για τις πυρκαγιές αντί να υπερασπιστεί την μεγάλη επιτυχία του ότι δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Κανείς ηγέτης στον δυτικό κόσμο δεν ανέλαβε τέτοιες ευθύνες αν και είχαν μεγαλύτερες καταστροφές και δεκάδες νεκρούς.

(Η κλιματική κρίση έχει επιφέρει νέα δεδομένα ενώ η Ελλάδα της κρατικής παραλυσίας δεν θα μπορούσε ποτέ να διορθωθεί 100% σε 24 μήνες - Ήδη είχαν γίνει και πολλά).

- Ο ανασχηματισμός μιας κυβέρνησης που τα είχε πάει καλά παντού. Ενόχλησε η καρατόμηση ανθρώπων που είχαν παράγει σημαντικό έργο.

- Η σκληρή αντιπολίτευση που είχε αρχίσει να "αποδίδει". Με έναν απολύτως λανθασμένο τρόπο η κυβέρνηση συντηρούσε στην επικαιρότητα όλες τις εναντίον της ψευδείς κατηγορίες. Στο τέλος κάποιοι τις πίστευαν.

Έτσι φτάσαμε στην τελευταία δημοσκόπηση της Puls. Εδώ βλέπουμε να αξιολογούν αρνητικά οι ερωτηθέντες την παρουσία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ.

Όμως, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία ανακάμπτει επιστρέφοντας σε διψήφια ποσοστά: προηγείται με 34,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, ενώ στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 40%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «κανένας» σε ποσοστό 30%.

Από έχει προέλθει αυτή ανάκαμψη της κυβέρνησης που το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστεί; Από την σωστή απόφαση του πρωθυπουργού να ΔΙΑΚΟΨΕΙ κάθε επικοινωνία με την αντιπολίτευση, αφού αποδεδειγμένα αυτή προσπάθεια συνεννόησης ανακύκλωνε - συντηρούσε μόνο τις εναντίον τους επιθέσεις (και ύβρεις). Ουσία δεν υπήρχε.

Στην ΔΕΘ, στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ούτε μια λέξη για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνθηκε στους πολίτες. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας κατέφυγε και πάλι σε προσωπικούς ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς που όμως έμειναν αναπάντητοι. Αυτή τη φορά δεν ανακυκλώθηκαν. Επί πλέον απαντήσεις έδιδαν μόνο υπουργοί κατά περίπτωση και μέχρις εκεί.

Η κυβέρνηση φαίνεται να καταλαβαίνει ότι θα ανακάμψει δημοσκοπικά αν περιφρονήσει τις εναντίον της καταγγελίες και αν ασχοληθεί με την ανάκαμψη της οικονομίας και τα οφέλη για όλους που έρχονται.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης