Με σημαία το ψέμα οργανώνουν αντιπολίτευση της θλίψης (Ναυπηγεία - ΛΑΡΚΟ)

Προσφάτως αναρωτήθηκα τι είδους αντιπολίτευση είναι αυτή ώστε να μην ψηφίζεις στη Βουλή την σωτηρία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με καταβολή 41 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους, (παλαιές οφειλές), και να περιφρονείς ένα σερί από θετικές εξελίξεις για τον κλάδο και την περιοχή, που έρχονται στην θέση της παρακμής και της στασιμότητας.

Εξήγησα επίσης ότι με αυτή την τυφλή αντιπολίτευση στο τέλος ο μόνος κερδισμένος είναι η ίδια η κυβέρνηση που εμφανίζεται να υλοποιεί σχέδια και ο μόνος χαμένος η αντιπολίτευση που με την διαρκή άρνηση επί όλων μοιάζει να μην είναι χρήσιμη πουθενά. 

Θα σας δώσω ένα ακόμη εξωφρενικό παράδειγμα τυφλής αντιπολίτευσης: ΛΑΡΚΟ.

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στις απολύσεις" οργανώθηκαν διαδηλώσεις που έφτασαν μέχρι το Σύνταγμα. Εκφωνήθηκαν πύρινοι λόγοι σε συγκεντρώσεις, έγινε παρέλαση τοπικών βουλευτών στα ΜΜΕ με σφοδρές καταγγελίες στα όρια των ύβρεων.

Ξαφνικά η κυβέρνηση κατέθεσε 24 εκ. ευρώ ως αποζημίωση στους λογαριασμούς των 1.060 εργαζομένων. Κάθε οικογένεια είδε από 15.000 έως και 45.000 ευρώ στα χέρια της.

Παράλληλα 150 εργαζόμενοι αφού εισέπραξαν τις αποζημιώσεις βγήκαν στη σύνταξη. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, υπέγραψαν 5μηνες συμβάσεις με τις ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ και συνεχίζουν να εργάζονται. Όσοι δεν  παραμείνουν στην εταιρεία υπό τον ιδιώτη θα μεταταχθούν σε Δήμους ή στο Δημόσιο.

Με λίγα λόγια δεν απολύεται ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ - ούτε από συνεργαζόμενους με τη ΛΑΡΚΟ εργαζόμενους σε συνεργεία. ΟΛΟΙ εξασφαλίστηκαν με έναν απόλυτο και δίκαιο τρόπο, να γιατί τώρα δεν διαδηλώνει κανείς.

Είναι δικαίωμα κάθε κόμματος να μην θέλει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και να την καταγγέλλει. Δεν είναι όμως δικαίωμα του να ψεύδεται ότι δήθεν απολύονται οι εργαζόμενοι όταν ο σχεδιασμός που είχε γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό περιέγραφε με σαφήνεια όλα όσα σας περιέγραψα ότι έγιναν πιο πάνω: ΟΛΟΙ θα πληρωθούν δεν απολύεται κανείς. Είναι αυτό αντιπολίτευση; Το ψέμα να γίνεται σημαία;

Αυτή η αντιπολίτευση επί του ανύπαρκτου, να ξέρετε ότι υπονομεύει και τις θετικές κινήσεις της όποιας κυβέρνησης, αφού τους εμφανίζουν ότι επιχειρούν το... αντίθετο από ότι σχεδιάζουν(!).. Δεν σας προκαλεί θλίψη όλο τούτο;

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης