Κυνηγήστε όλους τους Σώρρες της χώρας

Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που αντέχει 2.500 χρόνια. Για πολλούς έχει προβλήματα και είναι αλήθεια. Όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν εγκατασταθεί στην εξουσία με "δημοκρατικές διαδικασίες".

Τα κόμματα επιλέγουν από την κοινωνία τους ημέτερους η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αδυνατεί να διεκδικήσει την είσοδο στη Βουλή. Στο τέλος κυβερνούν μικρές ομαδες. Αποφάσεις παίρνονται ερήμην της πλειοψηφίας των πολιτών.

Όλα αυτά και πολλά χειρότερα συμβαίνουν αλλά υπάρχουν δυο σοβαροί παράμετροι: Πρώτον, στη θέση της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να βάλουμε τίποτε άλλο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι καλύτερο η Δημοκρατία είναι μακράν το καλύτερο πολιτικό σύστημα για την κοινωνία, παρά τα προβλήματα. Δεύτερον, η Δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει σαφώς δικαιότερα αν οι ΘΕΣΜΟΙ λειτουργούν ανεξάρτητα και την ελέγχουν. Άρα, μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη εμείς οι ίδιοι.

Με βάση τα παραπάνω ασφαλώς λέμε "ναι" στην Δημοκρατία και πασχίζουμε να την στηρίζουμε για να λειτουργεί καλύτερα. Υπάρχει όμως και κάτι για το οποίο η Δημοκρατία, δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα του ηλίθιου, να εκφράζεται και να εκπροσωπεί το χάος των ψευδολογιών και των τερατολογιών του. 

Για παράδειγμα, είναι η Δημοκρατία που δίνει το δικαίωμα σε κάφρους να υβρίζουν την Επιστήμη, να προωθούν τον... Σώρρα, να μην απογράφονται, να είναι με τον Τραμπ, να διαδηλώνουν κατά των εμβολιασμών.

Είναι η Δημοκρατία που επιτρέπει να διατυπώνουν ασύλληπτα αδιανόητες θέσεις οι κάφροι του διαδικτύου. Είναι η Δημοκρατία που επιτρεπει στον γονιό να μην στέλνει τα παιδιά του Σχολείο γιατί "αν φορά μάσκα δεν έχει οξυγόνο".

Με την Δημοκρατία, πραγματικά ανήμπορη να εμποδίσει της επέλαση της μαζικής αυτής πνευματικής καθυστέρησης, γνωρίζω ότι η κατάσταση αυτή όχι μόνο δεν θα αντιμετωπιστεί αλλά θα επεκτείνεται.

Γι αυτό υποστηρίζω με θέρμη, την άμεση επέμβαση του κράτους ακόμη και με ποινικές επιπτώσεις σε όσους παρασύρουν συνανθρώπους στην άμετρη βλακεία που όμως στο τέλος σκοτώνει. Όταν ο Σώρρας μπήκε φυλακή, εξαφανίστηκε και το ψέμα του. Κυνηγήστε όλους τους Σώρρες της χώρας.

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

- Στη φωτό: Από πορεία οπαδών του Σώρρα στη Λαρισα, όσο ήταν ελεύθερος να ψευδολογεί

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης