Κατηγορούν αυτούς στους οποίους παρέδωσαν το προσφυγικό χάος (δεν λειτουργούσε τίποτε και πουθενά) - Εκπονήθηκε σχέδιο αλλά χρειάζονται και σύνορα...

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέδωσαν τη χώρα σε ένα χάος για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Το χάος αυτό περιγράφει ένα εντελώς παθητικό κράτος που δεν λειτουργεί πουθενά σωστά και ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να το οργανώσει και να το βάλει να δουλέψει. Είναι τέτοια η ανικανότητα μας ώστε αυτά που (μας) συμβαίνουν είναι τρομακτικά:

- Είμαστε η μόνη χώρα με συνορα - σουρωτήρι. Χιλιάδες άνθρωποι έρχονται εδώ περπατώντας από το τον Έβρο, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Υπάρχει πουθενα χώρα όπου μπορεί κάποιος από εμάς να περάσει τα σύνορα της χωρίς έλεγχο και μετά να βολοδέρνει εντός αυτής;

- Εκατοντάδες χιλιάδες άγνωστοι άνθρωποι περιφέρονται επί μακρόν σε όλη τη χώρα χωρίς να έχουν καταγραφεί. Κανείς δεν τους αναζητεί, βρισκονται μόνο αν εντοπιστούν σε παράνομες πράξεις. Ανάμεσά τους πράκτορες, τζιχαντιστές, σκληροί παράνομοι.

- Είμαστε η μόνη χώρα όπου μετανάστες εκδίωξαν από το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, τους γηγενείς και εγκαταστάθηκαν οι ιδιοι, μετατρέποντας το σε φαβέλα. Έχετε πάει στο κέντρο της Αθήνας;

-  Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαδικασία επιστροφής των παράνομων μεταναστών. Μετά τη συμφωνία με τον Ερντογάν έχουν επιστρέψει μόλις 1.800 οι οποίοι γύρισαν από μόνοι τους, κρίνοντας ότι μέσω Ελλάδος δεν μπορούν να προχωρήσουν προς Ευρώπη.

- Εντελώς ανίκανοι να αξιοποιήσουμε ακόμη και τα ευρωπαϊκά κονδυλια, δημιουργήσαμε την Μόρια (και μικρότερες) αφήνοντας αθώους ανθρώπους στο έλεος της βρώμας, της πείνας, της βίας, του κρύου (και χωρίς ποτέ να διορθώσουμε κάτι).

Μακρύς ο κατάλογος των επιπτώσεων αυτού του αδιανόητου χάους που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος. Και είναι ύβρις κατά της κοινής νοημοσύνης, αυτοί ακριβώς που το συνδημιούργησαν να κατηγορούν την νυν κυβέρνηση ότι "δεν ήταν προετοιμασμένη". (Γιατί να είναι προετοιμασμένη; Δεν θα έπρεπε ΟΛΑ να λειτουργούσαν κανονικά από πριν και απλώς να τα εποπτεύει;).

Τέλος, ναι, τώρα υπάρχει πια ένα σχέδιο που στα χαρτιά φαντάζει σωστό αλλά θα ειναι μια τρύπα στο νερό αν η Ελλάδα δεν σφραγίσει τα σύνορά της, όπως κάθε σοβαρή χώρα, χωρίς να δέχεται ούτε έναν. Τα αιτήματα ασύλου να γίνονται στην Τουρκία.

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης