Το μαύρο χρήμα πίσω από τις αναθέσεις των παγκοσμίων κυπέλλων από την FIFA

Πως ο Μπλάτερ διοικεί ισοβίως το ποδόσφαιρο; Εύκολο: Κάθε χώρα έχει μια ψήφο, οπότε οι μικρές πληθυσμιακά χώρες που επιχορηγούνται αδρά από την FIFA κάθε χρόνο τον ψηφίζουν...

Ποιο είναι το μεγάλο deal της FIFA; Φυσικά η χώρα που θα οργανώσει το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο. Το Κατάρ για παράδειγμα που ετοιμάζεται για το 2022, έχει 45 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι αλλά επελέγη. Το πως άρχισαν να το ερευνά ακόμα και το FBI. Να πως φτάσαμε στις συλλήψςι; για διαφθορά.

Η FIFA πάντως δηλώνει έτοιμη για πλήρη συνεργασία με τις διωκτικές αρχές σε συνέντευξη Τύπου στη Ζυρίχη, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη δύο αντιπροέδρων της ομοσπονδίας και τεσσάρων άλλων κορυφαίων στελεχών για δωροδοκία που συνδέεται με την ανάθεση των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες, μία αμερικανική, από την οποία προέκυψαν οι συλλήψεις, και μία ελβετική. Η αμερικανική αφορά σε σκάνδαλο δωροδοκιών ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συλληφθέντες φέρονται να είναι από τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου. Η έρευνα αφορά διοργανώσεις στις ΗΠΑ και Λατινική Αμερική.

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές διεξάγουν άλλη έρευνα, σχετικά με την ανάθεση των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Εδώ η έρευνα επικεντρώνεται σε δέκα άτομα, με τη FIFA ως οργανισμός να θεωρείται το θύμα στην προκείμενη περίπτωση από τη δράση ορισμένων ανθρώπων, ίσως και παραγόντων της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης