Τι κερδίζουμε από την ματάιωση του κυπέλλου; Δηλώσεις Κοντονή

Ποιο είναι το σχέδιο; Ματαιώθηκε το κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει τι κερδίζουμε από αυτό. Ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Ionian TV σχολίασε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε νεκρός σε ελληνικό γήπεδο. Παράλληλα, επιτέθηκε στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ, αναφέροντας ότι φταίνε περισσότερο από όλες τις πλευρές για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Είπε ακόμη:

* το ενδεχόμενο να διακοπεί το πρωτάθλημα: «Όπου χρειαστεί θα επέμβουμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος προβλέπεται στο νέο αθλητικό νόμο. Αν χρειαστεί θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιταχύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

* τα αίτια του κακού: «Δεν είναι δυνατόν στον χώρο του αθλητισμού να υπάρχει τα τελευταία χρόνια αυτή η ανυποληψία, αυτή η καχυποψία κι όλα να ανάγονται σε δολιότητες. Αυτό δεν μπορεί να το σηκώσει η κοινωνία. Δεν μπορεί κάθε Κυριακή να έχουμε αμφισβήτηση και να φτάνουμε σε βιαιότητες Οι ευθύνες είναι όσων συμμετέχουν στη διαμόρφωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρώτα και κύρια στην ΕΠΟ κι έπειτα στην ΚΕΔ. Οι παράγοντες των ομάδων πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι όχι να τις ρίχνουν σε άλλους».

* την προσφυγή της ΕΠΟ στην UEFA: «Δεν είναι απειλή, αλλά δικαίωμά της. Να θυμίσω όμως ότι ο νόμος ο οποίος εφαρμόστηκε στην περίπτωση τη χθεσινή, είναι ο νόμος που έχει εγκρίνει η UEFA και η FIFA. Οπότε ας κάνουν ό,τι νομίζουν».

* το μήνυμα που στέλνει: «Να βρουν λύση προς όφελος του ποδοσφαίρου και των ομάδων τους. Αυτό που συμβαίνει με τη βία είναι η καταστροφή των ομάδων τους. Αυτό που συνέβη πέρυσι στη Λεωφόρο κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό γιατί ήταν σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό και τελικά έχασε τον αγώνα στα χαρτιά, πήρε -3 βαθμούς και βρέθηκε στα Τάρταρα. Τα ίδια έγιναν και φέτος. Ανεξάρτητα αν στρέφεται ο Παναθηναϊκός εναντίον μου. Η Θύρα 13 ήταν αυτή που προέκυψαν τα επεισόδια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης