Σαμαράς : Ο... παράδεισος είναι εδώ (155 ναι) - Τσίπρας : Εκλογές τώρα αφού... πέφτεις (131 οχι - 2 παρών)

Όπως αναμενόταν η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης μετα απο μια τριήμερη διαδικασία που στήθηκε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Οι ψήφοι 155 ΝΑΙ - 131 ΟΧΙ - 2 ΠΑΡΩΝ ενώ έλειπαν από την ψηφοφορία οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δικαιολογημένα οι Σταθάκης Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο ανεξάρτητος Γ. Νταβρής.

Ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε πάντως να πάρει ούτε μια ψήφο από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Μια εικονική Ελλάδα περιέγραψε ο κ. Σαμαράς στην Βουλή επαναλαμβάνοντας τα ήδη γνωστά : Οι "θυσίες" (ΣΣ διωγμοί) απέδωσαν οπότε αφού στην Ελλάδα έρχεται η ανάπτυξη, η κυβέρνησή του θα φέρει νεες φορο-ελάφρύνσεις, μεταρρυθμίσεις, ανακούφιση, σταθερότητα, διεθνή αναγνώριση κ.α.

Κατά τον κ. Σαμαρά οι εκλογές θα γίνουν το 2016 αφού τον Φεβρουάιο θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ οι πρόωρες εκλογές "θα είναι αυτκτονία, καταστροφή". Πρόβλεψε δε ότι είναι θέμα χρόνου τα καλά νέα που έρχονται για την χώρα να ξαναφέρουν τη ΝΔ στην πρώτη θέση. Δεν παρέλειψε δε να επιτεθεί σκληρά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας αφου περιέγραψς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα (πλήρης αποτυχία στα οικονομικά, διάλυση των κοινοβουλευτικών κανόνων κ.α.) ζήτησε άμεσα εκλογές εξηγώντας ότι το σχέδιο της συγκυβέρνησης είναι να μετατρέψει την κυβερνητική κρίση σε κρίση της χώρας.

Στα παραλειπόμενα η αναφορά του Σαμαρά στον... Πρετεντέρη, την... Αφίπολη κ.α. Επίσης μόνο δυο τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την ομιλία του (Mega, Ant1). Άλλοι ομιλήτές :

ΚΑΜΕΝΟΣ : " Κάνετε μπίζνες και βοηθάτε ημέτερους επιχειρηματίες. Πετάτε τα εκατομμύρια στους δικούς σας"

ΚΟΥΒΕΛΗΣ : "Δεν αποδεχόμαστε όμως και την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχια και στη στασιμότητα. Πρέπει να μπει τέλος σε αυτή την πολιτική".

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : " Προσπάθειες και κόποι πέντε ετών, μπορούν άνετα να καταστραφούν μέσα σε πέντε μέρες"

ΠΑΠΑΡΗΓΑ : " Η ΝΔ από τη μια χειραγωγεί και υποτάσσει με τη τρομοκρατία και τη θεωρία των δύο άκρων και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγεί με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης