Πάνω από 120.000 συνταξιούχοι - οφειλέτες, περιμένουν μια... εγκύκλιο

Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα που ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι είτε δεν εφαρμόζονται ποτέ, είτε για να εφαρμοστούν πρέπει να εκδοθούν... ερμηνευτικοί εγκύκλιοι για να ξεκινήσει η διαδικασία. Νόμοι που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ ουκ ολίγοι. 

Να σας θυμίσω το νόμο ότι οι διαδηλώσεις θα γίνονται στον μισό δρόμο; Ακόμα και 200 άνθρωποι κλείνουν το κέντρο μιας πόλης, χωρίς καμία επίπτωση.. Ή να σας θυμίσω ότι είναι κακούργημα η εκτόξευση μολότοφ και ακόμα δεν έχει γίνει ούτε μια σύλληψη.

Όσο για τις... εγκυκλίους αυτοί είναι απαραίτητοι γιατί υπάρχει μια τέτοια πολυνομία που καμία υπηρεσία δεν εφαρμόζει ότι έχει ψηφίσει η Βουλή αν δεν έρθουν οι διευκρινίσεις. Παράδειγμα ο τελευταίος νόμος Γεωργιάδη που επιτρέπει την είσπραξη χρέους στον ΕΦΚΑ μέχρι 30.000 ευρώ από την σύνταξη.

Περίπου 100.000 οφειλέτες άνω των 67 ετών και άλλοι 20.000 οφειλέτες άνω των 62 με 40 χρόνια ασφάλισης περιμένουν από τα μέσα Δεκεμβρίου τις... εγκυκλίους για να αρχίσει η καταβολή των συντάξεων τους. Μάλιστα ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει γιατί υπάρχουν χιλιάδες οφειλέτες που χρωστούν λίγο πάνω από τις 30.000 ευρώ, οπότε πληρώνοντας την διαφορά θα ενταχθούν και αυτοί.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν κάποτε έρθουν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, έναν Θεός ξέρει πότε οι υπηρεσίες θα ανταποκριθούν. Το πιθανότερο είναι να ζητούν εγγράφως, διευκρινίσεις επί των... διευκρινίσεων γιατί μάλλον δεν θα κατανοούν τι πρέπει να κάνουν. Ελλάδα 2024 (συνεχίζεται).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης