Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει από Σεπτέμβριο νεο εικονικό σχέδιο με δήθεν ελαφρύνσεις (ενώ όλα γίνονται χειρότερα)

Από Σεπτέμβριο ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει μια νέα εικονική πραγματικότητα. Βλέπετε ο τσαμπουκάς που επέδειξε ο κ. Σαμαράς την διετία 2012-13 του βγήκε. Κυβερνά για τρίτο χρόνο χωρίς κανείς να διαδηλώνει στους δρόμους. Περνά όποια μέτρα θέλει χωρίς να κινδυνεύει με κοινοβουλευτική ανατροπή. Σχεδιάζει εικονικές ημέρες ανάπτυξης και ευημερίας χωρίς να ανησυχεί που η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη.

Δείτε τον φόρο για τα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ). Όλη η Ελλάδα έχει εξοργιστεί με την προχειρότητα και ανευθυνότητα των μανδαρίνων αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κινδυνεύει. Απλά... διαπραγματεύεται την διόρθωση κάποιων παραμέτρων..! Θα τα εμφανίσει και ως ελαφρύνσεις!

Ο κ. Σαμαράς έχοντας μαζί του τα ΜΜΕ και τους τραπεζίτες, εύκολα σχεδιάζει την πορεία του πια που έχει ένα τελευταίο εμπόδιο. Την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όταν το ξεπεράσει, εκλογές θα έχουμε το 2016.

Ποιο είναι σήμερα το νέο ΕΙΚΟΝΙΚΟ σχέδιο Σαμαρά;

1. Θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ κάποιες φοροελαφρύνσεις, ενώ θα εμφανίσει ως εξαγγελία την... αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

2. Θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για το χρέος που θα συνοδευτεί με αιτήματα προς την τρόικα για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτιμάται ότι η σχετική απόφαση για τη μείωση του εν λόγω φόρου θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και θα βελτιώσει το κλίμα.

(Δεν θα είναι έτσι. όσοι έκοψαν από αδυναμία το πετρέλαιο θα το συνεχίσου για... οικονομία).

3. Βάζουν μπρος την αύξηση των δόσεων για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, που θεωρείται απόφαση που θα δώσει ανάσα σε πολλές επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και σε πολίτες που δυσκολεύονται να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

4. Ολοκληρώνεται η συγκέντρωση των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου (που θα εμφανιστεί ως μια έμμεση αποδοχή της πολιτικής Σαμαρά).

Τα παραπάνω συγκροτούν μια νεα εικονική πραγνατικότητα αδφού στο μεταξύ η αγορά πεθαίνει, τα λουκέτα συνεχίζονται, οι οφειλέτες αυξάνονται, η γραφειοκρατία, ο κομματισμός και η αναξιοκρατία βασιλεύουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης