Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει αιφνιδιαστική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας υποκρινόμενος το αντίθετο

Ο Α. Σαμαράς "κοιμίζει" τους πολιτικούς του αντιπάλους δηλώνοντας ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το προσεχές φθινόπωρο και πως η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα για την προεδρική εκλογή. Στο πρώτο λέγει αλήθεια. Στο δεύτερο όχι.

Ο κ. Σαμαράς αμέσως μόλις εξασφαλίσει τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα κινήσει ΝΩΡΙΤΕΡΑ τις διαδικασίες και δεν θα περιμένει "τελευτάια στιγμή" όπου ένα "ατύχημα" μπορεί να τον στριμώξει. Στην πραγματικότητα έχει εντείνει τις προσπάθειές του για να εξασφαλίσει τους βουλευτές που χρειάζεται για αυτή την εκλογή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποκρίνονται ότι δήθεν απορρίπτουν τα σενάρια για την πρόωρη ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, στη λογική ότι «ο Πρωθυπουργός δεν παίζει με τους θεσμούς και θα κινηθεί θεσμικά σεβόμενος το Σύνταγμα».

(Αυτό κι αν είναι παραπειστικό. Ο κ. Σαμαράς κατέχει το ρεκόρ παραβιάσεων του Συντάγματος και ασέβειας προς τους θεσμούς..!).

Φυσικά οι της ΝΔ αναγνωρίζουν ότι το φθινόπωρο θα είναι «πολιτική αυτοκτονία» να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία εντός της Βουλής για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Συνηεπώς το σχέδιο παραμένει : Αιφνιδιαστικά εκλογή Προέδρου. Η αιτιολογία μπορεί να είναι ότι"έρχονται σοβαρές συζητήσεις για το χρέος και δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση σε αυτές...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης