Ο Εισαγγελέας Εφετών χαρακτηρίζει εγκληματική Οργάνωση την Χρυσή Αυγή

"Oι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος". Αυτό αποφαίνεται στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών στην πρόταση του ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ντογιάκος ζητά την παραπομπή σε δίκη όλων των βουλευτών του κόμματος. Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες εισηγείται δε, την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

Την τελική απόφαση για την υπόθεση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.
Το βούλευμα αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου ένα δίμηνο όπως ορίζει ο νόμος και εκτός απροόπτου η δίκη θα αρχίσει το 2015. Πάντως μετά τον Απρίλιο συμπληρώνεται το 18μηνο προφυλάκισης για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο, αλλά και για τους βουλευτές Γιάννη Λαγό και Χρήστο Παπά. Μετά τον Απρίλιο θα αφεθούν ελεύθεροι.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης