Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε δήθεν πάρτι σε Πανεπιστήμια να γίνονται γιορτές βίας - Προβλέπονται διαγραφές φοιτητών

Στο τοπίο των Πανεπιστημίων στέκεται μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτηση που κάνει κάθε εβδομάδα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις δύο επιχειρήσεις που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε δύο ημέρες σε Πανεπιστημιούπολη και ΑΠΘ. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως κατά περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει μέχρι και διαγραφές φοιτητών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει σχετικά με τα Πανεπιστήμια και όσα έγιναν το τελευταίο 48ωρο ότι η κυβέρνηση είναι σταθερά «απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την ίδια την κοινωνική συνοχή. Αυτό αφορά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Δεν μένουμε μόνο στην καταδίκη και τις διαπιστώσεις. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής. Για τέτοια επεισόδια πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Χθες είχαμε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στα απογευματινά χειρουργεία που δίνουν λύση σε ασθενείς οι οποίοι περίμεναν για 2-3 χρόνια για μια επέμβαση. Ενώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως «εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα πολιτικών που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα. Με στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης