Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Χιόνια Πεντέλη

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει την Τρίτη έως και τον -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους -5 βαθμούς. 

Στους -12 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Πρίνου-Καβάλα και Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα. 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Καρπενήσι και στους Δήμους Διρφίων - Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης - Αγίας Άννας, στην Εύβοια. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική. 

Για Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία, ενώ τα «δελφίνια» θα εκτελούν δρομολόγια μόνο μέχρι την Αίγινα.

Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον νομό Ευρυτανίας. Εντονη χιονόπτωση σημειώνονταν κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς. 

Κλειστός παραμένει ο περιφερειακός της Πεντέλης από το απόγευμα της Δευτέρας, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, καθώς και ο δρόμος από Βαρυμπόμπη προς Αγιο Μερκούριο, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο. 

Ανοιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας η λεωφόρος Διονύσου.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Παρόμοια η εικόνα στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας στην περιοχή του Λιδωρικίου. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης