Κουβέλης για Πρόεδρος Δημοκρατίας : Πως βολεύονται όλοι!

Οι τακτικοί αναγνώστες του Molonoti.gr, γνωρίζουν ότι εδώ και πολλούς μήνες έχουμε περιγράψει με βεβαιότητα ότι ο κ. Σαμαράς θα βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να συνεχίζει να κυβερνά μέχρι το 2016. Ορισμένοι θα θυμούνται ίσως ότι έχουμε προβλέψει πως η βασική επιλογή είναι ο κ. Κουβέλης. Έρχεται η χθεσινή "Καθημερινή" και με πρώτο θέμα μας επιβεβαιώνει : "Διεργασίες για Κουβέλη Πρόεδρο Δημοκρατίας".

Η επιλογή Κουβέλη που κατά την γνώμη μας θα προωθηθεί μέσα στον Οκτώβριο για να "ξεμπερδεύουν", ωφελεί μικροπολιτικά τους πάντες:

1. Ο 67χρονος κ. Κουβέλης για τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής του, θα βρεθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Αυτή θα είναι η κορυφαία στιγμή του.

2. Η παραπαίουσα ΔΗΜΑΡ παίρνει παράταση ζωής μέχρι το 2016 (αν γίνουν τώρα εκλογές θα συντριβεί). Αλλάζει αρχηγό, πρόγραμμα και με νέα πνοή ουσιαστικά επανιδρύεται και ξαναπροσπαθεί.

3. ΟΛΟΙ οι ανεξέρτητοι βουλευτές συν αυτοί της ΔΗΜΑΡ θα κοιμούνται πλέον ήσυχοι. Μέχρι το 2016 θα παίρνουν τον μισθό τους και θα σώζουν την πατρίδα. Επιπλέον μέχρι τότε, εφόσον το πολιτικό σκηνικό αλλάξει, μπορεί να ενταχθούν σε ισχυρότερα κόμματα (και σε εκλόγιμες θέσεις).

4. Σαμαράς και Βενιζέλος επιτυγχάνουν άθλο: Ενώ καταστρέφουν την χώρα και είναι μακράν οι χειρότεροι κυβερνήτες των τελευταίων 70 χρόνων, παραμένουν στην εξουσία χωρίς πλέον να τους απειλεί το παραμικρό.

Το μόνο που πρέπει να γίνει στην περίπτωση Κουβέλη είναι αυτός αρχικά να αντισταθεί στην πρόταση. Μετά να θέσει όρους αλλαγής πολιικής της κυβέρνησης (φοροελαφρύνσεις, μέτρα ανακούφισης κ.α.). Αυτά να γίνουν -θεωρητικώς - αποδεκτά οπότε και θα δεχτεί..! (και έτσι θα γίνει).

Στην αντιπέρα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αναμένεται να υποστεί μια ακόμη ήττα από τον τακτικιστή Σαμαρά. Βλέπετε ή του ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνουν πολιτική έχουν γίνει ουρά των κινήσεων του, εντελώς αποπροσανατολισμλένοι και μακρυά από την κοινωνία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης