Η τρόικα φεύγει, έρχεται εξαετές σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό (για να μας έλεγχουν) με ευνοϊκότερη ρύθμιση του χρέους

Μεταρρυθμίσεις. Η ΕΕ βλέπει ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό για να εκσυγχρονιστεί, οπότε στο τραπέζει έχει ήδη πέσει σχέδιο που προβλέπει ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στην ελληνική κοινωνία σε βάθος εξαετίας.

Οι δανειστές έχουν αντιληφθεί ότι έχει γίνει "η μισή δουλειά", δηλαδή όντως οι δημόσιες δαπανες έχουν περιοριστεί σημαντικά, οι σπατάλες προς κάθε κατεύθυνση έχουν μειωθεί κ.ο.κ. Ωστόσο, οι μεγάλες παθαογένειες της ελληνικής κοινωνίας όπως η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η γραφειοκρατία κ.α. είναι πάντα τροχοπέδη για την χώρα.

Τι σκέπτονται λοιπόν; Κατ΄αρχήν να καταργήσουν την τρόικα ώστε να δώσουν ανάσα στην κυβέρνηση δικομματισμού να αντέξει. Να μπορεί να ισχυριστεί ότι η "επιτήρηση τελείωσε".

Στη συνέχεια, να αναθέσουν στην Αθήνα να εφαρμόσει ένα δικό της σχέδιο για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με αντάλλαγμα μια ελεγχόμενη από τους ίδιους τους δανειστές,ροή ελάφρυνσης χρέους.

Η διάλυση της τρόικας — που αποτελείται από κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ορισμένοι στην Ελλάδα «παρομοιάζουν με την κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας», όπως τονίζει το πρακτορείο — θα είναι ένα από τα κεντρικά στοιχεία του νέου σχεδίου για την Αθήνα.

Σημειώστε ότι μετά την φετινή έξοδο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας από τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών τους, η τρόικα συνεχίζει τις επιθεωρήσεις μόνον στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. (Οι δανειστές για την Ελλάδα προβλέπουν ότι εξακολουθεί να χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια...).

Οι έλεγχοι ΠΙΕΣΗΣ που ασκεί η τρόικα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, θα αντικατασταθούν από ελέγχους ανά διετείς περιόδους και όχι κάθε τρεις μήνες, πάντα φυσικά εάν η Ελλάδα δεν χρειαστεί νέο δανεισμό (άρα και νεο μνημόνο).

Η κυβέρνηση Σαμαρά επιθυμεί διακαώς αυτό το εξαετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα το βαφτίσει ανάπτυξη και περαιτέρω εξυγίανση ζητώντας ήδη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ισχυόντων δανείων και όχι τη χορήγηση νέων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης