Η Ελλάδα μπήκε σε περιπέτειες και πληρώνει τους καταστροφικους πειραματισμούς Σαμαρά - Συνεχής κατάρρευση

Το ψευδέστατο success story του Σαμαρά καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αφού και σήμερα το χρηματιστήριο της Αθήνας έφτασε να υποχωρεί 10% (πτώση 6,25% στο κλείσιμο - στις 888,93μονάδες ο Γενικός Δείκτης), ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων απογειώθηκαν στο απαγορευτικό 7,8%.

Και τα εταιρικά ομόλογα να σημειώνουν μεγάλες απώλειες, αντιστρέφοντας στην ουσία  την μεγάλη προσπάθεια  που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα, σημαντικές επιχειρήσεις, αλλά ως έναν βαθμό και οι μεγάλες τράπεζες για να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές.

Έμπειροι και ισχυροί επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα της Ελλάδας να χρηµατοδοτηθεί µόνη της, χωρίς τη βοήθεια των εταίρων της, ενώ  τα σχέδια Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο αυξάνουν τη νευρικότητα.

Κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς, προχωρούν μάλιστα ένα βήμα παραπάνω θεωρώντας πως τελικά το θολό πολιτικό τοπίο ίσως οδηγήσει σε κατάρρευση τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

«Η αβεβαιότητα αναφορικά με τα σχέδια της πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης, για την οποία  ξεκάθαρα  η αγορά δεν πανηγυρίζει γι' αυτό» πιέζει τους ελληνικούς τίτλους αναφέρει στο Bloomberg, ο Jan von Gerich, αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην Nordea Bank AB στο Ελσίνκι.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να τα καταφέρουν μόνοι τους. Αν χρειαστεί να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές σε μεγάλες ποσότητες, είναι κάτι που δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τις τρέχουσες αποδόσεις».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης